HomeCity Guide«Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα»: Ένα μοναδικό σύγγραμμα έρχεται!

«Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα»: Ένα μοναδικό σύγγραμμα έρχεται!

Χαρτογράφηση όσων συνέβησαν από το 1900 ως το 2000 στην καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ιδιαίτερο σύγγραμμα έρχεται να φωτίσει και να καταγράψει την θεατρική δραστηριότητα στο Ρέθυμνο για τον 20ο αιώνα. Πρόκειται για ένα πολύτιμο έργο της δρ. Θεατρολογίας Άννας Τζανιδάκη, που σκοπό έχει την χαρτογράφηση όσων συνέβησαν από το 1900 ως το 2000 στην καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης.

Η παρουσίαση του βιβλίου πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου (Αγ. Φραγκίσκου 2, είσοδος πλ. Μικρασιατών)

Το δίτομο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει άμεσα από τις Εκδόσεις ΚΑΠΑ, αποτελεί αποτέλεσμα μιας τεράστιας έρευνας που πραγματοποίησε η Ρεθεμνιώτισσα δρ. Θεατρολογίας, Άννα Τζανιδάκη, στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα 10, δίνοντας της τον τίτλο της Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

100 και πλέον χρόνια ιστορίας αποτυπώνονται σε 1000 σελίδες: Από τον Γυμναστικό Σύλλογο στις αρχές του αιώνα, τον Σύλλογο Κυριών και το Λύκειο Ελληνίδων στον θίασο του Σάββα Γενεράλη στον Μεσοπόλεμο, του πρώτου επαγγελματία ηθοποιού που έδρασε στο Ρέθυμνο, το θέατρο της ΕΠΟΝ και της ΕΕΝ, της Πνευματικής Εστίας, της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Ωδείου, έως τα πιο κοντινά μας… τους θιάσους και τη δράση του Μανώλη Ζαχαράκη, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Θεατρικού Περίπλου, τη Θεατρικές Διαδρομές, τα Boudalia, τις ομάδες του Πανεπιστημίου και πολλά άλλα.

Η Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Ρεθεμνιώτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να προμηθευτούν ένα σπάνιο βιβλίο για την καλλιτεχνική και ιστορική καταγραφή της Πόλης των Γραμμάτων και των Τεχνών!