HomeΚΟΣΜΟΣΙαπωνία: Μεθυσμένος επιβάτης δάγκωσε αεροσυνοδό εν ώρα πτήσης – «Δεν θυμάμαι καθόλου»

Ιαπωνία: Μεθυσμένος επιβάτης δάγκωσε αεροσυνοδό εν ώρα πτήσης – «Δεν θυμάμαι καθόλου»

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το αεροπλάνο στο Τόκιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πτήση της All Nippon Airways (ANA) με προορισμό τις ΗΠΑ αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Τόκιο αφού ένας μεθυσμένος επιβάτης δάγκωσε ένα μέλος του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 55χρονος Αμερικανός, ήταν «βαριά μεθυσμένος» όταν δάγκωσε το χέρι μιας αεροσυνοδού, τραυματίζοντάς την ελαφρά, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι είχε πάρει υπνωτικό χάπι και δεν θυμόταν τι συνέβη. «Δεν θυμάμαι καθόλου» φέρεται να είπε συγκεκριμένα.

Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τους πιλότους του αεροπλάνου που είχε 159 επιβαίνοντες να κάνουν αναστροφή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά πρόσφατων περιστατικών που επηρεάζουν τις ιαπωνικές αερομεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, μία πτήση εσωτερικού της ίδιας αεροπορικής εταιρείας αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω αφού ανακαλύφθηκε ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το πιο σοβαρό φυσικά, από τα πρόσφατα περιστατικά συνέβη στη Χανέντα στις 2 Ιανουαρίου, όταν ένα αεροσκάφος της Japan Airlines συγκρούστηκε με ένα μικρότερο αεροσκάφος της ακτοφυλακής.

Και οι 379 επιβαίνοντες στο επιβατικό αεροσκάφος εκκένωσαν επιτυχώς το αεροπλάνο πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο μικρότερο αεροσκάφος – το οποίο μετέφερε βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιαπωνίας – έχασαν τη ζωή τους.

Επιπλέον, την Τρίτη, αεροσκάφη της Korean Air και της Cathay Pacific έκοψαν τα φτερά τους σε αεροδρόμιο στο βόρειο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας εν μέσω χειμερινών συνθηκών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Κυριακή, όταν ένα αεροσκάφος της ANA ήρθε σε «επαφή» με ένα αεροπλάνο της Delta Air Lines στο αεροδρόμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο Εδιήσεων, χωρίς επίσης να προκληθεί τραυματισμός.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση