HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και την εσωστρέφεια

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και την εσωστρέφεια

Η κομματική πειθαρχία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόνο χαρά και ανακούφιση δεν φέρνουν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην τρίτη θέση παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν μετά την διάσπαση.

Πενήντα ημέρες μετά την αποχώρηση των στελεχών που δημιούργησαν την Νέα Αριστερά, τίποτα φαίνεται να μην έχει αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού και πάλι αυτό που επικρατεί είναι η εσωστρέφεια.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι μετά από κάθε συνεδρίαση προκύπτει ένα νέο θέμα, το οποίο επισκιάζει την επικαιρότητα για τουλάχιστον τρεις με τέσσερεις μέρες, δείχνει ότι ακόμα υπάρχουν ουρές από τις αρρυθμίες του παρελθόντος.

Στο ίδιο έργο θεατές

Και ενώ όσοι παρέμειναν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήλπιζαν ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί συντεταγμένα, τελικά βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές.

Στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας θεωρούν ότι το τριήμερο των Σπετσών θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να συζητηθεί το θέμα αυτό. Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να μπει σε μία τέτοια συζήτηση, καθώς η βασική στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι βουλευτές του να επικεντρωθούν στο κοινοβουλευτικό έργο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα θα ξεκινήσει τις εργασίες της την Παρασκευή στις 16.30, ενώ το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των βουλευτών. Το Σάββατο η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το πρωί και θα κρατήσει μέχρι το βράδυ με ένα μεσημεριανό διάλλειμα.

Η κομματική πειθαρχία

Το θέμα που προέκυψε, πάντως, από την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του κόμματος του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να απασχολεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου  σε συνέντευξη του ανέφερε ότι  «Σε αυτό το θέμα δεν το χειριστήκαμε σωστά. Και θα σας πω γιατί. Δεν υπήρχε λόγος, όταν υπήρχε σύσσωμη κατάθεση (σ.σ. της πρότασης νόμου) από την κοινοβουλευτική ομάδα να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κανένας δεν είχε πει ότι δεν θα το ψήφιζε». Ο Γιάννης Ραγκούσης  από τη πλευρά του ανέφερε  πως «για εμάς είναι ένα μεγάλο ταυτοτικό θέμα» και υποστήριξε πως όποιος δεν ψηφίσει θα τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Χθες πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης  επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού  για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Με αφορμή την επίσκεψη που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στο Γαλάτσι και τη συνομιλία του με  ένα ζευγάρι που αγόρασε διαμέρισμα με το  σχετικό πρόγραμμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης  κατηγόρησε την ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τα μέλη του κόμματος «ως κουμπάρους».

«Ποιο είναι το όριο του κυνισμού του; Γιατί δεν πάει να μιλήσει με τους ανθρώπους που χάνουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς που επιτρέπει ο ίδιος; Τον καλώ να πάμε μαζί σ’ ένα τέτοιο σπίτι ν’ ακούσει χωρίς “ηθοποιούς” την πραγματικότητα», αναρωτήθηκε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, μάλιστα, διάφορα βίντεο και φωτογραφίες από το παρελθόν όπου  ο  πρωθυπουργός  συναντήθηκε  με απλούς πολίτες οι οποίοι στην συνέχεια αποδείχθηκαν μέλη της ΝΔ.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση