HomeHL-HealthΠΙΣ: «Όχι» στο εμβόλιο κορονοϊού από τα φαρμακεία

ΠΙΣ: «Όχι» στο εμβόλιο κορονοϊού από τα φαρμακεία

Ποιοι οι λόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή του, προς τον υπουργό Υγείας κ. Α.Γεωργιάδη και την αναπληρώτρια υπουργό κ. Ειρ. Αγαπηδάκη, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους εκφράζει την αντίθεσή του στο να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία.

« Οι εμβολιασμοί για covid 19 έως σήμερα διενεργούνται σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας εντός δομών (κρατικών και ιδιωτικών) παρουσία ιατρού και μετά τη λήψη ιστορικού. Οι πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονται κατ ́οίκον με πρόγραμμα που ατονεί, ενώ θα έπρεπε να ενδυναμωθεί, ανατρέχοντας το μητρώο εμβολιασμένων προς υπενθύμιση παρότρυνση και διενέργεια αναμνηστικής δόσης.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα οι εμβολιασμοί για την covid 19 διενεργούνται με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τους εμβολιαζόμενους. Οι σκέψεις που εκφράστηκαν δημοσίως για διενέργεια των εμβολιασμών αυτών, χωρίς τη συμμετοχή του ιατρικού κόσμου και επ’ αμοιβή, εκτιμούμε ότι θα φέρουν αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, εφόσον υλοποιηθούν.

Άλλωστε και μόνο οι προϋποθέσεις «εκπαίδευσης» προ της διενέργειας εμβολιασμών στα φαρμακεία και νομοθετικής ρύθμισης θα επιδράσουν αρνητικά, καθώς καθίσταται σαφές ότι «οι νέοι επί της σκηνής χρήζουν πρόβα», για καθήκοντα που δεν προκύπτουν από το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους και περιλαμβάνουν την εκτίμηση των ασθενών και την αντιμετώπιση τυχόν ατυχών συμβαμάτων.

Είναι βέβαιο ότι στη χώρα μας οι μόνοι εμβολιασμοί που διενεργούνται απρόσκοπτα και επιτυχώς, ως προς την ευρύτητα και την έγκαιρη διενέργεια, είναι όσοι βρίσκονται στην αποκλειστική ευθύνη των ιατρών. Αλήθεια, που η Πολιτεία παραγνωρίζει από την κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου το 2022, παρά την αρνητική απόδοση του αντιεπιστημονικού αυτού μέτρου».

ertnews.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση