HomeΕΛΛΑΔΑΤο «ευχαριστώ» Δένδια σε Φλώρο για την υπηρεσία του στη χώρα

Το «ευχαριστώ» Δένδια σε Φλώρο για την υπηρεσία του στη χώρα

Την αφοσίωση και την προσήλωση στο καθήκον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων, μεταξύ του απερχόμενου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του νέου αρχηγού στρατηγού Δημήτριου Χούπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη.

Κατά την επίδοση αναμνηστικού του δώρου -μιας πλακέτας με το έμβλημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- στον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε «από καρδιάς για την υπηρεσία του στη χώρα αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια, για την αφοσίωση και την προσήλωση στο καθήκον».

Δεν παρέλειψε, δε, να ευχηθεί στον κ. Φλώρο και στην οικογένειά του, «υγεία, και ευτυχία, με την ελπίδα να συναντηθούμε ξανά στη μακρά πορεία».

Αναμνηστικό δώρο, μεταξύ άλλων, επέδωσε στον απερχόμενο αρχηγό και ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Πιο συγκεκριμένα, του επέδωσε ένα ομοίωμα του μνημείου των ΛΟΚ που βρίσκεται στο Καβούρι.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Ποιοι παρέστησαν

Στη σημερινή τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, ως εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλειος Στίγκας, ο βουλευτής Ανδρέας Βορύλλας, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος «Νίκη», οι βουλευτές Βασίλειος Βασιλειάδης, Στέφανος Γκίκας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αθανάσιος Καββαδάς, Αθανάσιος Λιούτας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσιος Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Ειρήνη Κασιμάτη, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Αλέξανδρος Ζερβέας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας, το «παρών» έδωσαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Παρευρέθησαν, ακόμη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο υποστράτηγος Δημήτριος Καλανιώτης, διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας δρ Αθανάσιος Ντόκος και ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και πρώην βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση