HomeHL-9Eurostat: Οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι είναι οι Αυστριακοί – Ποια η θέση των Ελλήνων;

Eurostat: Οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι είναι οι Αυστριακοί – Ποια η θέση των Ελλήνων;

Το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή το συγκεντρώνει η Βουλγαρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη ζωή τους εμφανίζονται οι Αυστριακοί, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Το 2022, οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση βαθμολόγησαν τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή τους κατά μέσο όρο με 7,1 μονάδες σε μια κλίμακα από το 0 (πολύ δυσαρεστημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι).

Για 18 από τις 27 χώρες η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή αξιολογήθηκε πάνω ή ίδια με τον μέσο όρο.

Η βαθμολογία ήταν υψηλότερη στην Αυστρία (7,9), τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία (7,7 η καθεμία), το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες (7,6 και οι δύο) και χαμηλότερη στη Βουλγαρία (5,6), τη Γερμανία (6,5) και την Ελλάδα (6,7).

Οι Ιταλοί υπερβαίνουν ελάχιστα τη μέση τιμή (7,2 πόντοι), η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο, ενώ λίγο χαμηλότερα εμφανίζονται οι Γάλλοι (7 πόντοι).

1-106

Σε όλες τις χώρες, εκτός από τη Βουλγαρία, ο μέσος όρος της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν πάνω από 6, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ δήλωσαν μάλλον ικανοποιημένοι παρά δυσαρεστημένοι, εξηγεί η υπηρεσία.

Η ικανοποίηση από τη ζωή μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, καθώς και η ποικιλομορφία των εμπειριών, των επιλογών, των προτεραιοτήτων και των αξιών ενός ατόμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση