HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος τα προβλήματα της Αμμουδάρας

Επί τάπητος τα προβλήματα της Αμμουδάρας

Συνάντηση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, που συμβάλλει εν πολλοίς στην αδυναμία χωροθέτησης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων καθώς και στον σχεδιασμό δρόμων – δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο οικισμός αλλά και οι κάτοικοι του, ν΄ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/1) στο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη, της προέδρου του Δ.Σ του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας κ. Μαρίας Μαρκάκη μελών του συμβουλίου και κατοίκων του οικισμού.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ του Αναπτυξιακού Συλλόγου, υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για τα προβλήματα του οικισμού αναφορικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την νομιμότητα στο παραλιακό μέτωπο, ζητήματα ασφαλείας, πολιτικής προστασίας, διασφάλισης κοινόχρηστων χώρων, αλλά και χώρων όπου μπορεί ν΄ αναπτυχθεί το σχέδιο του οικισμού, ενώ σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, υπογράμμισε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, είναι να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της Αμμουδάρας.

Είναι ανάγκη να «κλείσουν» ουσιαστικά οι εκκρεμότητες που μέχρι σήμερα υπάρχουν, και αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου επιθυμεί να συνδράμει στην άμβλυνση αλλά και επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αντώνης Μαυρής, η Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Μαρία Βάρδα, η πρόεδρος της κοινότητας Κριτσάς κ. Μαρία Τζώρτζη, και τα μέλη του Δ.Σ του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας : κ. Ελίνα Μικρουλέα, κ. Γιώργος Βάρδας και ο επιχειρηματίας κ. Σήφης Τζανόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση