HomeHL-SportsSuperleague, η βαθμολογία: Μαζί στην κορυφή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Superleague, η βαθμολογία: Μαζί στην κορυφή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Μετά το Αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος, αλλά πλέον έχει συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ παραμένει στο -2 από την κορυφή, ο Ολυμπιακός στο -6.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ματσάρα και αλληλοεξόντωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Παναθηναϊκό να έχει αγκαλιάσει ένα σπουδαίο διπλό αλλά τελικά να το χάνει στις καθυστερήσεις με την ΑΕΚ να σώζει με πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία που για άλλη μια αγωνιστική βρήκε δίχτυα. Υποδέχτηκε στο… ξέφωτο την υπέροχη πάσα του Σιμάνσκι και απέναντι στον Λοντίγκιν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για το 1-0.

Η Ενωσίτικη χαρά κράτησε μόλις 7′ καθώς από την σέντρα του Χουάνκαρ από το ύψος της μικρής περιοχής ο Γέντβαϊ πήδηξε χωρίς αντίπαλο και… κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτα του Στάνκοβιτς για το 1-1! Στο δεύτερο ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει σε υψηλά επίπεδα σε αντίθεση με την ΑΕΚ που μόνιμα προσπαθούσε να βρει τον Λιβάι.

Το πέτυχε και 2η φορά αλλά τελικά μέσω VAR το γκολ του άσου από το Τρίνιταντ ακυρώθηκε αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Λίγο αργότερα το «τριφύλλι» ήταν αυτό που έκανε την πλήρη ανατροπή. Από στατική φάση ο Κώτσιρας έδωσε ασίστ στον Αράο κι αυτός με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Τελικά το ντέρμπι είχε φινάλε γκραν γκινιόλ μιας και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζέκα από σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Ο ίδιος το εκτέλεσε, σκόραρε για 2η φορά και έτσι υπέργραψε το τελικό 2-2.

Ο ΠΑΟΚ… έκλεισε την παρένθεση της κακής εμφάνισης και της ήττας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και επέστρεψε στις εύκολες νίκες με μεγάλο σκορ και παράλληλα επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά και το Χ της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με το γκολ του Μπάμπα στο πρώτο ημίωρο του ματς και ένα ξέσπασμα στις αρχές της επανάληψης όπου σκόραραν οι Μεϊτέ, Τζίμας και εν συνεχεία το αυτογκόλ του Ριένστρα.

Στην Καισαριανή ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη (2-3) γεμάτη άγχος και VAR. Κι όμως όλα έδειχναν στο ξεκίνημα απλά για την ομάδα του Καρβαλιάλ που μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και άνοιξε το σκορ κόντρα στην Κηφισιά με την γκολάρα του Γιώργου Μασούρα.

Στο 39′ με το εύστοχο πέναλτι και το πρώτο γκολ στην Ελλάδα του Ναβάρο έγινε το 2-0 κι όλα έδειχναν ένα εύκολο βράδυ.

Τελικά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, στις καθυστερήσεις ο Ρέτσος είδε την κόκκινη κάρτα του Μανούχου (χάνει τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) και στην εξέλιξη της φάσης μετά κι από λάθος έξοδο του Τζολάκη, ο Μιλίσεβιτς με μακρινό σουτ μείωσε σε 1-2 για τους γηπεδούχους.

To… μήνυμα του πρώτου ημιχρόνου για επανάληψη – θρίλερ επιβεβαιώθηκε, καθώς στο 64΄ ο Μανούχος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπιανκόν μέσα στην περιοχή και ο Οζέγκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2 για την Κηφισιά.

Λίγο πριν το γκολ της ισοφάρισης και λίγο μετά από αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν δύο γκολ τα οποία όμως μέσω VAR δεν μέτρησαν. Το πρώτο για χέρι στον Μασούρα και το δεύτερο για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί.

Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε την αγχωμένη νίκη, αφού η 2η φορά που ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτα, το γκολ ήταν κανονικό κι έδωσε το τρίποντο.

Τι κι αν πήγε στο Αγρίνιο με πολλές απουσίες, εκτεταμένο rotation και το… μυαλό στην κρίσιμη ρεβάνς της Τετάρτης με την ΑΕΚ; Ο Αρης ήταν ουσιαστικός, ήταν σαρωτικός και ειδικά με ένα καταπληκτικό δεύτερος μέρος «διέλυσε» τον Παναιτωλικό με το ευρύ 4-0!

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν μετά από λάθος του Πέρες και μυτάκι του Τζούρασεκ και εν συνεχεία αντέδρασαν στην πίεση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Στην επανάληψη και κυρίως μετά τις αλλαγές του Μάντζιου και την είσοδο των Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο, ο Άρης κυριάρχησε στο γήπεδο, έκανε ό,τι ήθελε και σε λιγότερο από 20 λεπτά αγώνα βρήκε 3 γκολ ώστε να δώσει στην νίκη του διαστάσεις θριάμβου.

Ματς με πολλές φάσεις στην Τρίπολη και happy end για τον Αστέρα, που στο 90′ με την κεφαλιά του Μιριτέλο πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με το 1-0 επί του Βόλου.

Οι Θεσσαλοί από την πλευρά τους βρέθηκαν πρώτοι κοντά στο γκολ και μάλιστα έχασαν μια ευκαιρία για highlights καθώς είδαν στην ίδια φάση την μπάλα να τους… αρνείται την χαρά δύο φορές σε κάθετο και οριζόντιο δοκάρι.

Η νίκη λύτρωση διατηρεί τους Αρκάδες μόνους στην 6η θέση και σε τροχιά playoffs, ενώ ο Βόλος παραμένει στα χαμηλά συνεχίζοντας τον αγώνα παραμονής!

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

H Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1
Λαμία – Πανσερραϊκός 0-2
Παναιτωλικός – Αρης 0-4
Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1.ΠΑΟΚ 41
2.Παναθηναϊκός 41
3.ΑΕΚ 39
4. Ολυμπιακός 35
5. Αρης 30
6. Αστέρας Τρίπολης 26
7.Ατρόμητος 23
8. Λαμία 21
9. Πανσερραϊκός 18
10. ΟΦΗ 17
11. Παναιτωλικός 14
12. Βόλος 14
13. ΠΑΣ Γιάννινα 12
14. Κηφισιά 12

*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.
H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19Η)

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Λαμία – Κηφισιά (5.30μμ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός (7μμ)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (8μμ)

Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Βόλος – ΠΑΟΚ (4μμ)

Ατρόμητος – ΑΕΚ (5.30μμ)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (7.30μμ

Αρης – Ολυμπιακός (8.30μμ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση