HomeΕΛΛΑΔΑΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Ήταν σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα που είχαν επεξεργαστεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Νοέμβριο του 2018 καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα ως πρόταση νόμου.

Ο κ. Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στον Σωκράτη Φάμελλο να ετοιμάσει τη νομοθετική πρόταση ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης κάνει ρελάνς μετά το πλήγμα που υπέστη το προοδευτικό του προφίλ με την εσωστρέφεια που προκλήθηκξε από τις δηλώσεις Πολάκη και νωρίτερα της κας Λινού και τις ενστάσεις τους τόσο για την ουσία όσο όμως και την μονοθεματική ατζέντα της Κουμουνδούρου για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είπα στον Σωκράτη Φάμελλο και θα το κάνει η ΚΟ να κατατεθεί ως πρόταση νόμου η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας» είπε στην καταληκτική ομιλία του ο κ. Κασσελάκης στην ΚΕ.

Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη με τον κ. Κασσελάκη να προσθέτει «Για να μπορέσει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας με σεβασμό στην Εκκλησία η οποία επιτελεί και θα επιτελεί τον ρόλο της στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

Το ζήτημα τέθηκε και στη συνάντηση γνωριμίας που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση