HomeHL-9Κρήτη: Στην Ελίτ των τουριστικών προορισμών – Στη δεύτερη θέση για τα νησιά παγκοσμίως

Κρήτη: Στην Ελίτ των τουριστικών προορισμών – Στη δεύτερη θέση για τα νησιά παγκοσμίως

Τα Χανιά πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη αναδείχθηκε στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, καταλαμβάνοντας την εντυπωσιακή 9η θέση στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών για το 2024, σύμφωνα με τα βραβεία Tripadvisor Travelers’ Choice Awards. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, το νησί ανέβηκε στο βάθρο των προτιμήσεων για τα νησιά, καταλαμβάνοντας την 2η θέση, μετά το Μπαλί, στην ίδια λίστα.

Νικητής των φετινών βραβείων αναδείχθηκε το Ντουμπάι, ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, σχολίασε στην ΕΡΤ την επιτυχία λέγοντας: «Η καλύτερη αγορά είναι εκείνη που αντιλαμβάνεται τον πλούτο του προορισμού της».

chania1

Η διαφορετική γευστική προσέγγιση, οι παραδοσιακοί χοροί και εκδηλώσεις, καθώς και η πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά, έχουν καταστήσει την Κρήτη εξαιρετικά ελκυστική για επισκέπτες από Ολλανδία, Γερμανία και Πολωνία, όπως αποδεικνύουν οι αυξημένες αφίξεις από αυτές τις χώρες.

Ο κ. Κώτσογλου υπογράμμισε επίσης ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κρήτης έχει ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά όρια και έχει επεκταθεί ήδη στην Ασία και την Αμερική, καθιστώντας το νησί πρωταγωνιστή στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού για το 2024.

Ειδικά, τα Χανιά έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις πολλών Ευρωπαίων, με τις αφίξεις να αποκαλύπτουν την ταυτότητα των επισκεπτών, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση