HomeHL-TOPΔίωξη για δύο άτομα ως διακινητές των μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Δίωξη για δύο άτομα ως διακινητές των μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Εξετάζεται η «συνδρομή» από το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο άτομα συνελήφθησαν και τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ως οι διακινητές των περίπου 120 μεταναστών που εντοπίστηκαν πριν από λίγα 24ωρα στους Καλούς Λιμένες. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Β’ ανακρίτρια Ηρακλείου.

Παράλληλα, εξετάζεται η ενδεχόμενη συνδρομή και καθοδήγηση από το νησί σε αυτήν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, η υπόθεση προέκυψε όταν δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες, στα νότια του νομού Ηρακλείου, πριν από 48 ώρες. Επιπλέον, το σκάφος δέθηκε σε αλιευτικό καταφύγιο, και η αποβίβαση των μεταναστών προκάλεσε πολλαπλά ερωτηματικά.

Αναδεικνύεται το ενδιαφέρον σχετικά με τον τρόπο που το σκάφος έφτασε στο αλιευτικό καταφύγιο τη νύχτα και δέθηκε σαν να υπήρχε γνώση για τον τόπο. Το λιμενικό εξετάζει εάν υπήρξε καθοδήγηση από το νησί, αναζητώντας πιθανές ενδείξεις για συνδρομή στη διακίνηση των μεταναστών.

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και γυναίκες και ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα των λιμενεργατών στο Ηράκλειο, ενώ το Λιμενικό παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση