HomeHL-9Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος

Θα μπορούσε να είναι μονοψήφιος εάν είχαμε κάνει το εμβόλιο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η έξαρση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την γρίπη και τις ιώσεις, ωστόσο για την ώρα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο δεν χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 01-07/01, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78, ενώ καταγράφηκαν 93 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 56-96 έτη).

Σημειώνεται πως ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως δεν χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ σύστησε στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προταθεί. Δεν χρειάζεται κάτι έκτακτο. Ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

«Ο αυξημένος αριθμός των θανάτων ελπίζω δεν θα συνεχιστεί, όμως ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και θα μπορούσε να είναι μονοψήφιος εάν είχαμε κάνει κάτι απλό, εάν δηλαδή είχαμε ακούσει την επιστήμη και είχαμε κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση