HomeHL-9Ειρηνοδικείο Καστελλίου: Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ειρηνοδικείο Καστελλίου: Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητάει τη συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Καστελλίου, μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος απόλυτα την ανάγκη μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων σε αυτή, αναφέρεται στο καθολικό αίτημα για παραμονή του Δικαστηρίου στο Καστέλλι, όπως κι αν αυτό ονομάζεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, όχι μόνο για λόγους ιστορικότητας αλλά κυρίως για λόγους ουσίας και απρόσκοπτης απονομής της Δικαιοσύνης, δίνοντας έμφαση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για το Δήμο.

« Οι όποιες αλλαγές στο δικαστικό χάρτη της χώρας, δεν πρέπει να επηρεάσουν επί τα χείρω την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης. Μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Δικαστηρίου από το Καστέλλι, αυτομάτως συνεπάγεται προβλήματα και υποβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της. Προσβλέπουμε λοιπόν, στη δίκαιη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος μιας και οι όποιες αλλαγές, αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη:

«Σεβόμενος απόλυτα την ανάγκη μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων σε αυτή, σας απευθύνουμε την παρούσα προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το Ειρηνοδικείο Καστελλίου, το οποίο εδρεύει στην ιστορική έδρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και να ζητήσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του, μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη.
Το Ειρηνοδικείο Καστελλίου στεγάζεται σε κτήριο που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ) και σε αυτό συγχωνεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια τα Ειρηνοδικεία Αρκαλοχωρίου, Βιάννου κλπ.
Όπως γνωρίζετε στην Π.Ε Ηρακλείου, εκτός από την πόλη του Ηρακλείου, έχουν αναπτυχθεί δύο περιοχές- πόλοι με ισχυρά ημιαστικά κέντρα: Δήμος Φαιστού (Μοίρες, Τυμπάκι, Ζαρός) και Δήμος Μινώα Πεδιάδας (Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Θραψανό).

Επιπλέον για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, διαμορφώνεται ήδη μια νέα πραγματικότητα με προοπτική μιας νέας ανοικτής πόλης, που μάλιστα οδήγησε στη στενότερη συνεργασία με τους όμορους Δήμους: Χερσονήσου, Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου, με τους οποίους συγκροτούμε μία ενιαία ανθρωπογεωγραφική ενότητα.
Για όλα τα παραπάνω ζητούμε να συνεχιστεί η λειτουργία του Δικαστηρίου στο Καστέλλι, όπως κι αν αυτό ονομάζεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, όχι μόνο για λόγους ιστορικότητας αλλά κυρίως για λόγους ουσίας και απρόσκοπτης απονομής της Δικαιοσύνης.
Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις δίκαιες και αποτελεσματικές αποφάσεις σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση