HomeΚΡΗΤΗΔρομολογούνται θετικές εξελίξεις ως προς το κατάστημα της Παγκρήτιας στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δρομολογούνται θετικές εξελίξεις ως προς το κατάστημα της Παγκρήτιας στο Οροπέδιο Λασιθίου

Μετά την είδηση για τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικές εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται αναφορικά με την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η είδηση για διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στις 20 Ιανουαρίου προκάλεσε αναστάτωση στα διοικητικά όρια του Δήμου και κινητοποίησε τόσο τη νέα Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το σύνολο των κατοίκων που εξυπηρετούνται από την Παγκρήτια Τράπεζα.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Αθανασάκης ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Λασιθιώτη βουλευτή και Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιάννη Πλακιωτάκη πάνω στο ζήτημα και εκείνος έδρασε άμεσα.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο κ. Πλακιωτάκης με τη Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας, κεντρικά, κατάφερε να διασφαλίσει την παράταση στη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Οροπέδιο μέχρι το Μάρτιο.

Όμως δεν θα μείνει το θέμα εκεί καθώς μετά τις 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης θα έχει  συνάντηση με τα στελέχη της Παγκρήτιας για να συζητηθεί λεπτομερώς το πώς μπορεί η τράπεζα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Οροπεδίου Λασιθίου χωρίς να διαταραχθεί η μεταξύ τους σχέση συνεργασίας.

Ο κ. Αθανασάκης εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη που θα υπάρξει τους επόμενους μήνες καθώς όπως έχει επισημανθεί και σε πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου η παύση λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της Παγκρήτιας στο Δήμο θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

Μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη θα ανάγκαζε τους κατοίκους να καλύπτουν  απόσταση πολλών χιλιομέτρων για να κάνουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους και μάλιστα με δεδομένο το γεγονός ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση