HomeHL-9Στα 6 εκατ. ευρώ η «τρύπα» από τις οφειλές στο δήμο Ιεράπετρα

Στα 6 εκατ. ευρώ η «τρύπα» από τις οφειλές στο δήμο Ιεράπετρα

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιεράπετρας και πως αυτή θα επηρεάσει μελλοντικές αποφάσεις έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο νέος αντιδήμαρχος της Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας, Γιώργος Χατζάκης.

Όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Άρδευσης, τα χρέη προς το Δήμο αποτελούν ένα μεγάλο αγκάθι που αποτρέπει μια σειρά από δράσεις και για αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον με καλύτερο τρόπο. Συνολικά όπως λέει ο κ. Χατζάκης τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δήμο Ιεράπετρας ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ με περίπου τα μισά να αφορούν οφειλές για ύδρευση και άρδευση και τα υπόλοιπα να προέρχονται κυρίως από απλήρωτα πρόστιμα, όπως για παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνει η Δημοτική Αστυνομία.

Τα χρέη αυτά όπως τόνισε ο κ. Χατζάκης δεν είναι καινούρια και έχουν συσσωρευθεί στο πέρασμα πολλών χρόνων, ενώ ένα τμήμα απ’ αυτά αφορούν οφειλές που δεν πρόκειται να πληρωθούν αφού αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, αποποιήσεις κληρονομιάς κλπ.

Οι συστηματικοί κακοπληρωτές είναι σοβαρό πρόβλημα ανέφερε ο κ. Χατζάκης και ενδεχομένως μια δράση επιβράβευσης αυτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους να βοηθούσε, κάτι τέτοιο όμως δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου αλλά της κεντρικής κυβέρνησης και έτσι υπάρχει σκέψη να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Δήμο Ιεράπετρας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να φανεί αν μπορούν να προωθηθούν από κοινού στα αρμόδια Υπουργεία.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η «τρύπα» πρέπει να αρχίσει να κλείνει και υπηρεσίες όπως αυτή της Ύδρευσης να αρχίσουν να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τόνισε ο αντιδήμαρχος και για αυτό θα παρθούν όλα τα νόμιμα μέτρα αναγκαστικών εισπράξεων, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες τις οποίες στερούνται οι δημότες.

Σχετικά με τις αυξήσεις τόσο σε δημοτικά τέλη όσο και στα τιμολόγια του νερού ο κ. Χατζάκης επεσήμανε πως τέτοιου είδους αποφάσεις θα παρθούν μετά από καιρό, όταν αποτυπωθεί με λεπτομέρεια η οικονομική κατάσταση και οι ανάγκες του Δήμου μετά από οικονομοτεχνική μελέτη.

Radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση