HomeΕΛΛΑΔΑΤέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αύριο το ετήσιο μνημόσυνο, στο Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αύριο το ετήσιο μνημόσυνο, στο Τατόι

Ποιοι θα παραβρεθούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 10/01, στο Τατόι.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Mega Καλημέρα», οι σχετικές εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ η τελετή θα λάβει χώρα στον ναό της Αναστάσεως στο Τατόι, στις 11 το πρωί.

Η τελετή, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, θα είναι λιτή και διακριτική, ενώ δεν θα παραστούν υψηλοί προσκεκλημένοι, παρά μόνο ο στενός οικογενειακός κύκλος του εκλιπόντος, και συγκεκριμένα, η χήρα του, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος Γλίξμπουργκ, βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και αρκετές ημέρες, και το Σάββατο παρευρέθη στη Λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην αυριανή τελετή θα παραβρεθούν και οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Ειρήνη και Σοφία.

Μέτρα ασφαλείας στο Τατόι -Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στο Τατόι την Τετάρτη θα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό.

Μετά την τελετή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και γεύμα της οικογένειας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρώτο μνημόσυνο θα ακολουθήσει και δεύτερο, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στο Λονδίνο, παρουσία του βασιλιά Καρόλου, καθώς και φίλων και συνεργατών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Η κηδεία του έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη στις 16 Ιανουαρίου, ενώ ακολούθησε η ταφή του στο Τατόι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση