HomeHL-TOPΚαιρός: Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και σφοδρές βροχοπτώσεις

Καιρός: Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και σφοδρές βροχοπτώσεις

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται για την αυριανή μέρα στην Κρήτη – Αναμένεται και χαλάζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο των μετεωρολογικών εξελίξεων. Βροχοπτώσεις και χιόνια αναμένονται ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ η πρόγνωση του Meteo.gr προβλέπει έντονα φαινόμενα στην περιοχή.

 Πρόγνωση για τις Επόμενες Ώρες:

Σήμερα, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα δυτικά, εντεινόμενες κατά τις απογευματινές ώρες και εξαπλώνοντας σταδιακά προς τα ανατολικά. Η Πελοπόννησος, τα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου θα επηρεαστούν κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα, τοπικές βροχές αναμένονται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αύριο, ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ασταθής, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, και η Νότια Πελοπόννησος θα αντιμετωπίσουν έντονα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο.

Επιπλέον, θα σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις στα Ορεινά:

Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και πιθανόν της Εύβοιας αναμένονται χιονοπτώσεις. Επιπλέον, η Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα δουν χιόνι σε χαμηλό υψόμετρο.

 Έντονοι Άνεμοι στο Αιγαίο:

Αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, με θυελλώδεις 7 Μποφόρ που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, καθώς και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα.

Η κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης κατατάσσει το φαινόμενο στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση