HomeΕΛΛΑΔΑΝέα Αριστερά: Τον Φεβρουάριο από ΚΟ γίνεται κόμμα

Νέα Αριστερά: Τον Φεβρουάριο από ΚΟ γίνεται κόμμα

Η στρατηγική για τις Ευρωεκλογές και η συνεργασία με Κόκκαλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πατά γκάζι η Νέα Αριστερά για να καθορίσει την ατζέντα στο χώρο της Αριστεράς ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και σε κόμμα έχοντας ήδη βρει και τα νέα γραφεία που θα στεγάσουν το νέο φορέα στο κέντρο της Αθήνας.

Η εξωστρέφεια είναι το μεγάλο στοίχημα σε αυτή τη φάση που ο νέος φορέας δείχνει να υπολείπεται δημοσκοπικά και ήδη στη Νέα Αριστερά βλέπουν μια ευκαιρία να ανακτήσουν τον κόσμο που έχει απογοητευτεί από τις παλινωδίες και την εικόνα απαξίωσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοπιστία και εξωστρέφεια

Στη Νέα Αριστερά επιμένουν ότι το κλειδί στην κρίση που περνά η Αριστερά και ευρύτερα η Κεντροαριστερά είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας και σε αυτή τι βάση σκοπεύουν να επενδύσουν το επόμενο διάστημα ευελπιστώντας στα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη απέναντι στους πολιτικούς ανταγωνιστές τους, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ σκοπεύει να φέρει στη Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για τη Θεσσαλία για την αποκατάσταση που δεν προχωρά και για την ερήμωση που παρατηρείται στην περιοχή όπως διαπίστωση ο κ. Χαρίτσης κατά την περιοδεία του στα χωριά του κάμπου.

Ωστόσο η Νέα Αριστερά δεν θα μείνει μόνο εκεί καθώς στόχος είναι όπως σημειώνουν σειρά να πάρουν η Εύβοια και η Θράκη που επίσης έχουν πληγεί με αιχμή την πρόταση του κόμματος για το νέο Αναπτυξιακό μοντέλο που έχουν ανάγκη αυτές οι περιοχές.

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Έχοντας κλείσει όλες τις οργανωτικές εκκρεμότητες σε σχέση με τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι 11 μαζί με τα δεκάδες στελέχη που αποχώρησαν ρίχνουν τώρα το βάρος στη συγκρότηση του νέου κομματικού φορέα.

Το επόμενο δίμηνο είναι εξαιρετικά κρίσιμο και πρώτος σταθμός για τη ανασυγκρότηση του χώρου της Αριστεράς είναι η συνδιάσκεψη στις 12 και 13 Ιανουαρίου η οποία προετοιμάσει την ιδρυτική Συνδιάσκεψη του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί και τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχεδόν συγκροτηθεί και οργανώσεις σε όλη τη χώρα και μέχρι τη ιδρυτική συνδιάσκεψη θα έχει ολοκληρωθεί και ένας κύκλος 80 εκδηλώσεων στις πρωτεύουσες νομών.

Σημαντικό ρόλο στην οργανωτική και πολιτική δουλειά που γίνεται διαδραματίζει τις τελευταίες ημέρες και ο Κωστής Καρπόζηλος ο οποίος από διευθυντής στα ΑΣΚΙ έχει αναλάβει υπεύθυνος επικοινωνίας της Νέας Αριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος με τις συζητήσεις να είναι προχωρημένες γύρο από ένα πρόσωπο που συζητήθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα τόσο την περίοδο των προεδρικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και την περίοδο της αποχώρησης των 11 βουλευτών της Νέας Αριστεράς και μέχρι αυτοί να συγκροτήσουν τη Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η στρατηγική για τις Ευρωεκλογές

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς παράλληλα με την οργανωτική δουλειά προετοιμάζονται και για τις ευρωεκλογές των οποίων η κρισιμότητα είναι μεγάλη για το μέλος του φορέα.

Ο πήχης μπαίνει ψηλά από ορισμένα στελέχη που επιμένουν να βλέπουν αισιόδοξα τα πράγματα με την στρατηγική και τα πρώτα πρόσωπα που θα μπουν στη μάχη των ευρωεκλογών να ανακοινώνονται στα μέσα Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία της νέας Αριστεράς με τον Πέτρο Κόκκαλη ο οποίος έχει αποχωρήσει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η συμπόρευση με την πολιτική οικολογία όπως σημειώνουν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση