HomeΕΛΛΑΔΑΤέμπη: Οι κόρες του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα μιλούν για πρώτη φορά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τέμπη: Οι κόρες του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα μιλούν για πρώτη φορά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στοίχισε στις ίδιες τον πατέρα τους. Αποφασίζουν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους σκέψεις και συναισθήματα…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Κουτσούμπας ήταν ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. 10 και πλέον μήνες μετά, οι τρεις κόρες του, μιλούν για πρώτη φορά. Για τα ψέματα που όπως λένε ακούστηκαν όλους αυτούς τους μήνες, για μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα που πληγώνουν και για τη δικαίωση που περιμένουν, στη μνήμη του πατέρα τους. Ενός ανθρώπου που σκεφτόταν να πάρει σύνταξη.

Η Αθανασία, η Χριστίνα και η Ιωάννα, οι κόρες του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Γιώργου Κουτσούμπα, δέκα μήνες τώρα, από την ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, έχουν να διαχειριστούν όχι μόνο τον πόνο από την τραγική απώλεια του πατέρα τους αλλά και τα όσα ακούστηκαν για τις κινήσεις του ανθρώπου τους το μοιραίο βράδυ.

Για πρώτη φορά μιλούν στην εφημερίδα «Πατρίς» για όλα, για τις αλήθειες και κυρίως για τα ψέματα, που όπως λένε, ακούστηκαν αυτούς τους μήνες. «Για τα προβλήματα στο δίκτυο, ναι ξέραμε κάποια πράγματα το τελευταίο διάστημα κιόλας ήθελε να βγει όσο πιο σύντομα γινόταν και στην σύνταξη. Προσπαθούσε να συγκεντρώσει τα ένσημά του. Παρόλα αυτά προσπαθούσε να μην μας αγχώνει και να μας προστατεύει. Δεν έφερνε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι».

«Λίγες μέρες λοιπόν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη και ενώ οδηγούσε εμπορική αμαξοστοιχία δεν θυμόμαστε ακριβώς το δρομολόγιο, μας έστειλε μια σοκαριστική φωτογραφία με ένα δέντρο να έχει πέσει μπροστά από την μηχανή. Νύχτα σκοτάδι. Είχαμε τρομάξει θα έμενε ώρες στο κρύο χωρίς φαγητό και νερό. Αυτός μας καθησύχασε δεν ήταν και η πρώτη φορά που συνέβαινε. Κανένας δεν νοιαζόταν πραγματικά για τους μηχανοδηγούς».

Οι κόρες του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε ζητούν και περιμένουν απαντήσεις, για μια σειρά από ερωτήματα: «τα ερωτήματα είναι πολλά και όλα αναπάντητα. Γιατί άφησαν οι έμπειροι σταθμάρχες εκείνο το βράδυ τον κατηγορούμενο μόνο του; Γιατί ενώ ο επιθεωρητής ζήτησε από τον σταθμάρχη βάρδιας να κάτσει με τον κατηγορούμενο έως ότου φύγει και το IC62 εκείνος του απάντησε “σιγά μην κάτσω να τον προσέξω”; Κανένα ίχνος επαγγελματικής υπευθυνότητας. Απλά σκεφτόμαστε αν μέσα ήταν τα δικά του παιδιά, οι γονείς του, τα αδέρφια του θα έφευγε; Γιατί έδωσαν στις ανακριτικές αρχές τα ηχητικά ντοκουμέντα τόσους μήνες μετά ενώ φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν στα μέσα μονταρισμένα -κομμένα ηχητικά εντός 24 ωρών από το δυστύχημα; Γιατί δεν δούλευε η τηλεδιοίκηση;

«Αυτή θα ήταν η δικαίωση για εμάς»

«Να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια για εκείνο το βράδυ. Είμαστε σίγουρες ότι ο μπαμπάς μας έκανε σωστά τη δουλειά του όπως έκανε 40 χρόνια τώρα. Και μόνο αν βγει η αλήθεια θα ηρεμήσει η ψυχή του. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι μας στέρησαν τους ανθρώπους μας και βύθισαν τόσες οικογένειες στο πένθος και τη θλίψη» λένε οι τρεις κόρες του.

«Μας είναι δύσκολο να βρούμε λέξεις να περιγράψουμε τον πιο σημαντικό άντρα της ζωής μας. Έναν μπαμπά στοργικό και τόσο δοτικό. Έμπαινε μέσα στο σπίτι μας και αυτό γέμιζε ζωή. Ακόμη και οι καβγάδες μας έλεγε είναι δείγμα του πόσο ζωντανή είναι η οικογένειά μας. Λένε πως σ’ ένα σπίτι ζωή δίνουν τα παιδιά τελικά στο δικό μας το μεγαλύτερο παιδί ήταν εκείνος. Ένα πειραχτήρι που έκανε όλο πλάκες και γελούσε. Ξέρετε σ’ αυτόν τον κόσμο πολλοί μπορούν να γίνουν πατεράδες λίγοι όμως μπορούν να γίνουν πραγματικοί μπαμπάδες. Ο Γιώργος Κουτσούμπας λοιπόν ήταν ένας τέτοιος πραγματικός μπαμπάς. Μας αγαπούσε πολύ και μας το έλεγε».

newsit.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση