HomeHL-GreeceΣτέφανος Κασσελάκης: «Θα καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στέφανος Κασσελάκης: «Θα καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο» για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια νέα ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την απόφασή του να μην καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτε να εξηγήσετε στον κόσμο» και πως «αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώνει, μετά τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, «μόλις ανοίξει η Βουλή να καταθέσει εκ νέου το νομοσχέδιο» για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνει, δε, πως: «Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή. Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει».

«Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες «περίμενε να εξηγήσω», όπως δηλώσατε χθες. Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους» συνέχισε.

Κατέληξε λέγοντας: «Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει.

Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες.

Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες «περίμενε να εξηγήσω», όπως δηλώσατε χθες.

Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους.

Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους.

Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς.

Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς.

Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής:

Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο;

Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;

Αν ναι, θα υπερψηφίσετε.

Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

newsit.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση