HomeHL-WorldForbes: Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη στην αυγή του 2024

Forbes: Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη στην αυγή του 2024

Στην κορυφή ο Έλον Μασκ με περιουσία 251,3 δισ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη στην αυγή του 2024 παρουσιάζει το Forbes, μέλη μιας ολιγαρχίας της τεχνολογίας ως επί το πλείστον που αναμένεται να κυριαρχήσει και τη χρονιά που τώρα ξεκινάει.

Σχεδόν κάθε κίνηση και κάθε κουβέντα του Έλον Μασκ γίνεται πρωτοσέλιδο, ενώ η συνεχιζόμενη αντιπαλότητά του με το αφεντικό της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προσθέτει μια προσωπική διάσταση στις ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

«Οι δισεκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο – τουλάχιστον όσον αφορά στα αποθέματά τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι απ’ ό,τι έναν μήνα πριν», αναφέρει το Forbes.

Κι όπως υπολογίζει, η συνολική περιουσία των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έφθανε τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου τα 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 1,44 τρισ. δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα ήταν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, που έκαστος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 9,4 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου, λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους».

Στις αρχές του περασμένου έτους ο Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά τον Ιούνιο τον ξεπέρασε και πάλι ο Μασκ.

Στην αυγή του νέου έτους, αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο:

  1. Έλον Μασκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, της SpaceX και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) έχει καθαρή περιουσία 251,3 δισ. δολαρίων.

Ο 52χρονος Μασκ ζει στο Τέξας. Ενώ αυτή τη στιγμή παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η περιουσία του είχε εκτιναχθεί κάποια στιγμή στα 320 δισ. δολάρια.

  1. Μπερνάρ Αρνό

Ο Αρνό, αφεντικό του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 74χρονος Αρνό, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην υφήλιο, ζει στο Παρίσι και μεταξύ των brands που ανήκουν στον όμιλό του περιλαμβάνονται: Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon, Sephora και Tiffany & Co.

  1. Τζεφ Μπέζος

Η περιουσία του ιδρυτή της Amazon και διευθύνοντος συμβούλου της μέχρι το 2021 αγγίζει, σύμφωνα πάντα με το Forbes, τα 168,4 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος μεγάλωσε την εταιρεία του από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο αγορών, με παραφυάδες όπως στην τηλεόραση με το Amazon Prime. Ο 59χρονος Μπέζος, που φιγουράρει εδώ και αρκετά χρόνια στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ζει στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post.

  1. Λάρι Έλισον

Ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Oracle (1977) είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 135,3 δισ. δολαρίων.

Ο 79χρονος Έλισον εξακολουθεί να είναι πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας. Το 2012 αγόρασε το νησί Λανάι της Χαβάης έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων και μετακόμισε εκεί, αν και εξακολουθεί να έχει σπίτια στην Καλιφόρνια.

  1. Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Η περιουσία του ιδρυτή του Facebook αγγίζει τα 125,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ζούκερμπεργκ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όταν ίδρυσε αυτό που αρχικά ονομαζόταν The Facebook και έμελλε να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ειδική πλατφόρμα πολυμέσων στον κόσμο, με 3,88 δισεκατομμύρια χρήστες.

Στα 39 του ο Ζούκερμπεργκ μετονόμασε τη μητρική εταιρεία του Facebook σε Meta, που κατέχει επίσης το WhatsApp και το Instagram. Ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν στη θεραπεία, διαχείριση ή πρόληψη όλων των ασθενειών μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.

  1. Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς, του οποίου η περιουσία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 119,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 1995 μέχρι το 2017, μετά την ίδρυση και την ανάπτυξη της Microsoft.

Ο 68χρονος Γκέιτς εξακολουθεί να ασχολείται με τη Microsoft αλλά σε μικρότερο βαθμό, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του περισσότερο στη φιλανθρωπία και στις επενδύσεις σε άλλες εταιρείες.

  1. Γουόρεν Μπάφετ

Ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, που έχει αδυναμία στα junk food, έρχεται έβδομος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 118,6 δισ. δολαρίων.

Στα 93 του είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

  1. Λάρι Πέιτζ

Ο Λάρι Πέιτζ, εκ των συνιδρυτών της Google το 1998, διαθέτει τώρα περιουσιακά στοιχεία αξίας 117,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 50χρονος Πέιτζ ζει στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια στην καρδιά της Silicon Valley και παραμένει στο ΔΣ της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google.

  1. Σεργκέι Μπριν

Ακριβώς πίσω του στη λίστα βρίσκεται ο έτερος συνιδρυτής της Google, ο Σεργκέι Μπριν -ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο-, με περιουσία 112,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 50χρονος Μπριν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Alphabet -μητρικής εταιρείας της Google- τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά παραμένει κύριος μέτοχος.

  1. Στιβ Μπάλμερ

Τη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη συμπληρώνει ο 67χρονος Στιβ Μπάλμερ, με περιουσία -αυτή τη στιγμή- 112,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που απέκτησε κυρίως χάρη στον ρόλο του στη Microsoft, της οποίας διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος από το 2000 μέχρι το 2014.

Όταν αποχώρησε από τη Microsoft, ο Μπάλμερ αγόρασε έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους Los Angeles Clippers -ποσό ρεκόρ εκείνη την εποχή για ομάδα μπάσκετ-, αλλά σήμερα η αξία της υπολογίζεται από το Forbes στα 4,65 δισ. δολάρια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση