HomeΕΛΛΑΔΑΝέα σύλληψη για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

Νέα σύλληψη για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

Χειροπέδες σε έναν 18χρονο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμη σύλληψη, ενός 18χρονου, έγινε τις απογευματινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2024 από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. για τον θάνατο του αστυνομικού στον Ασπρόπυργο τον περασμένο μήνα.

Ο 18χρονος φέρεται να συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από σύγκρουση. Είχε ταυτοποιηθεί μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Ο 18χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες Δευτέρα (01/01) σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή.

Ο νεαρός μαζί με τους συνεργούς του είχε προχωρήσει σε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με συνέπεια αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προσκρούσουν σε περιπολικό. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού, ο βαρύς τραυματισμός του συνεπιβάτη και ο ελαφρύς τραυματισμός του πληρώματος του περιπολικού.

Προφυλακίστηκαν οι άλλοι δύο νεαροί, ένας 17χρονος και ένας 20χρονος

Πριν από λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 22/12/23 είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o 17χρονος και o 20χρονος που είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην Αθηνών – Κορίνθου, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Στις απολογίες τους αν και ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα συνολικά άτομα -οι δύο νεαροί που κρίθηκαν προφυλακιστέοι και ο 18χρονος που συνελήφθη τη 1η Ιανουαρίου- φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Το σημείο που σκοτώθηκε ο 29χρονος αστυνομικός κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Ενώ βρισκόταν στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει τις αστυνομικές δυνάμεις, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχε στην καταδίωξη, να πέσει πάνω σε περιπολικό όταν ο οδηγός του φρέναρε απότομα.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο έτερος αναβάτης της μηχανής.

Tanea.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση