HomeHL-9Απογειώθηκαν οι τιμές στα κρέατα – Το αρνί «βασιλιάς» στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Απογειώθηκαν οι τιμές στα κρέατα – Το αρνί «βασιλιάς» στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Αρνί και μοσχάρι στα 15 και 18 ευρώ/κιλό, αντίστοιχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απλησίαστες τείνουν να γίνουν οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να έχουν εδώ και καιρό μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που φτάνουν στον πάγκο του χασάπη.

Απαγορευτικές οι τιμές – «Σαφάρι» των καταναλωτών στα κρεοπωλεία για προσφορές

Οι τιμές στα κρεοπωλεία έχουν πάρει την ανιούσα και διαμορφώνοται ως εξής: Το αρνί μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι και 18 ευρώ το κιλό σε κάποια κρεοπωλεία.

Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει «σαφάρι» για το απαραίτητο κρέας του εορταστικού τραπεζιού με τις τιμές, προς το παρόν να είναι -όπως λένε- σχεδόν απαγορευτικές.

Το αρνί πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Καραμιχάλη, ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, «η κίνηση είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τις τελευταίες μέρες, με μεγάλη μας έκπληξη υπάρχει «κίνηση» στην αγορά του αρνιού. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μετά σε χοιρινό και παρασκευάσματα.

«Υπάρχει αύξηση στις τιμές και δυστυχώς ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι ο κρεοπώλης και ο καταναλωτής. Δεχθήκαμε μια μεγάλη αύξηση πάνω από ένα ευρώΤτο ελληνικό αρνί έχει φτάσει στα 15 ευρώ το κιλό. Στις παρασκευές, πχ μπιφτέκι γεμιστό με τυρί κρέμα είναι στα 3 ευρώ το τεμάχιο, είναι τεμαχιακή. Έχουμε ρολό χοιρινό και κότσι. Τα λουκάνικα είναι παραγωγής μας με διάφορες παραλλαγές», συμπλήρωσε.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση