HomeΕΛΛΑΔΑΠόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Άδωνι Γεωργιάδη για το δάνειο Κασσελάκη

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Άδωνι Γεωργιάδη για το δάνειο Κασσελάκη

Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διευκόλυνε ταμειακά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να πληρωθούν έγκαιρα οι υποχρεώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν αυτός που άσκησε κριτική στην κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τους νόμου του κράτους και τι ρόλο έχει. Από πού είναι τα λεφτά; Από την εταιρεία του; Από τον προσωπικό του λογαριασμό;».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε την προέλευση των χρημάτων που θα δανείσει ο κ. Κασσελάκης. «Λέει ότι έχει χρήματα από τη ναυτιλία, για σκεφτείτε να είναι από offshore» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Εργασίας διατύπωσε και ερωτήματα για τον τρόπο του δανεισμού αυτού. «Τα χρήματα αυτά είναι με δάνειο; Το δάνειο έχει φόρο, έχει πληρωθεί; Τι σύμβαση έχουν κάνει μεταξύ τους; Αν θέλει να βοηθήσει τα δίνει ως δωρεά, εδώ τα έδωσε δάνειο» συμπλήρωσε.

Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

Η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση, με πηγές της Κουμουνδούρου να μιλούν για θράσος από πλευράς του υπουργού Εργασίας.

«Το λες και θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο «αδιευκρίνιστος» κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε ένα άτοκο και καθ’ όλα νόμιμο δάνειο το οποίο δόθηκε για να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί των εργαζομένων» τονίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η στάση του κ. Γεωργιάδη θα έπρεπε να είναι αντίθετη, αντί να ασκεί κριτική να επικροτεί την κίνηση αυτή, με την οποία πληρώθηκαν εγκαίρως οι υπάλληλοι τους ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως υπουργός Εργασίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να επικροτεί μια τέτοια ενέργεια και μάλιστα σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η πλειοψηφία των εργαζόμενων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών» συμπλήρωσαν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση