HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Συνελήφθησαν 32 άτομα που κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας

Τουρκία: Συνελήφθησαν 32 άτομα που κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας

Μεταξύ τους και στελέχη του ISIS

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 32 υπόπτους, μεταξύ των οποίων τρία ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh/ISIS, οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε συναγωγές, εκκλησίες και την πρεσβεία του Ιράκ στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας την Παρασκευή.

Η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) ανακοίνωσε τα ονόματα δύο συλληφθέντων που θεωρούνται ότι είναι ανώτερα μέλη του ISIS. Πρόκειται για τους Mejbel Al-Shweihi, με την κωδική ονομασία Abou Yakeen Al-Iraqi, και Mohammad Khallaf Ibrahim, με την κωδική ονομασία Abou Laith. Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε συναγωγές και εκκλησίες στην Τουρκική Δημοκρατία.

Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτά τα 32 άτομα συνελήφθησαν σε επιδρομές που έκαναν δυνάμεις ασφαλείας και οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) σε εννέα διαφορετικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

«Δύο από τους υπόπτους (…) είχαν πάει σε συναγωγές και εκκλησίες», τόνισε η πηγή, κάνοντας λόγο επίσης για έναν τρίτο άνδρα που σχεδίαζε επίθεση εναντίον της ιρακινής πρεσβείας. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι τρεις ύποπτοι θεωρούνται σημαντικά μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη έρευνα σε 32 πόλεις σε όλη τη χώρα και τη σύλληψη περισσότερων από 300 ατόμων για φερόμενες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση