HomeΕΛΛΑΔΑΝέα Σμύρνη: «Το έκανα για να αμυνθώ πάνω στον καβγά» υποστηρίζει ο 18χρονος αδελφοκτόνος

Νέα Σμύρνη: «Το έκανα για να αμυνθώ πάνω στον καβγά» υποστηρίζει ο 18χρονος αδελφοκτόνος

«Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω» λέει η μητέρα των δύο αδελφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο (29/12) θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος που «κάρφωσε» με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του και τον σκότωσε στο διαμέρισμά τους στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας τους, της γιαγιά τους και της συντρόφου του.

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα για να αμυνθώ, πάνω στον καυγά», φέρεται να υποστήριξε ο 18χρονος σύμφωνα με το Mega.

Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι και πρόλαβε να φτάσει μέχρι την κουζίνα, όπου κατέρρευσε. «Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα. Έχω κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ληστεία και για ενδοοικογενειακή βία», πρόσθεσε ο δράστης.

«Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω» λέει η μητέρα των δύο αδελφών

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό έγκλημα με θύμα τον 16χρονο ρίχνουν οι καταθέσεις της συντρόφου του 18χρονου, της μητέρας και της γιαγιάς, που έζησαν τα δραματικά γεγονότα στο διαμέρισμα της οικογένειας.

«Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω, το παιδί μου που έφυγε από τη ζωή ή το άλλο μου το παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», τονίζει η μητέρα των δύο αδελφών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή LiveNews δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για τον 18χρονο γιο της, σε περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή.

«Έγιναν όλα σε πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν πρόλαβα, γιατί ο μικρός μου γιος με έριξε πολλές φορές κάτω για να φύγω από τη μέση την ώρα που τον είχε βάλει σε μία γωνία και τον χτυπούσε. Ο μεγάλος μου ο γιος προσπαθούσε να αμυνθεί, εγώ σηκωνόμουν κάτω και ξαναέπεφτα. Κάποια στιγμή δεν πρόλαβα, ενώ είχε αρπάξει το ψαλίδι και τον απειλούσε, απλά γιατί ήταν η άμυνά του και θεωρούσε ότι εάν τον φοβέριζε με κάτι, εκείνος θα σταματούσε να τον χτυπάει», είπε αρχικά η μητέρα των δύο αδελφών.

Περιέγραψε στη συνέχεια ότι ο 16χρονος «έφυγε από την κρεβατοκάμαρα και κατευθύνθηκε στο σαλόνι ο μικρός για να αποφύγει την επίθεση του μεγάλου. Ο μεγάλος είχε πάρει ένα ψαλίδι που είχα αφήσει στο κρεβάτι, αφού προηγουμένως είχα ανοίξει μία συσκευασία. Αυτός έτσι όπως άνοιγαν την πόρτα και δεν πρόλαβα να πάω να τους ξαναχωρίσω, πήρε το ψαλίδι και καρφώθηκε στα πλευρά».

Όπως λέει, ο 16χρονος τότε κατευθύνθηκε στην κουζίνα και φώναζε στον αδερφό του «τι μου έκανες;». «Εκείνος προσπαθούσε να του προσφέρει βοήθεια, φώναζε να πάρουμε το ΕΚΑΒ, έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη», πρόσθεσε η μητέρα των δύο αγοριών.

Σύμφωνα με την ίδια, η σχέση των δύο αδελφών είχε ένταση. «Υπήρχε ένταση γιατί ζήλευαν μεταξύ τους αρκετά», ανέφερε.

«Τη ζωή μου θα δώσω, γιατί δεν έχω πια δύο παιδιά, έχω ένα και αυτή είναι η ζωή μου και το στήριγμά μου. Είμαι μόνη μου, δουλεύω ασταμάτητα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μεγαλώσω αυτά τα δύο παιδιά, χωρίς την βοήθεια κανενός. Μαζί με τα παιδιά είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι της μητέρας μου, εδώ και έξι μήνες», είπε στη συνέχεια.

Εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τον 18χρονο, καθώς, όπως λέει, ο καθ’ ομολογίαν αδελφοκτόνος είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του εάν μπει φυλακή. «Δεν ξέρω εάν θα το αντέξει. Μου είπε πως “αν μπω μέσα, εγώ θα αυτοκτονήσω, θα βρω τρόπο”. Δεν θα ήθελα να έχω και έναν δεύτερο θρήνο στην οικογένεια. Προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να τους στηρίξω, τρέχω στους ψυχολόγους, πήγα στον εισαγγελέα ζήτησα βοήθεια, στα σχολεία δεν με βοήθησαν όσο θα έπρεπε», πρόσθεσε η μητέρα των δύο αδελφών.

 «Ήταν αγαπημένα αδέλφια, αλλά υπήρχε ζήλια» – Τι λέει η σύντροφος του 18χρονου

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, περιέγραψε η σύντροφος του 18χρονου καθ’ ομολογίαν αδελφοκτόνου.

Η σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου μίλησε με δάκρυα στα μάτια στην εκπομπή Live News και περιέγραψε όσα έγιναν τη μοιραία εκείνη ημέρα. «Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα. Θα πηγαίναμε ταξίδι στη Βουδαπέστη κι είχαμε ξυπνήσει το απόγευμα και έλεγε πόσο χαρούμενος είναι που θα πηγαίναμε ταξίδι. Ήθελε να φύγει, να ηρεμήσει από κάποια πράγματα, το είχε ανάγκη. Είχε κάτι ξυριστικά, είχε ανοίξει τη συσκευασία και είχε πάρει το ψαλίδι», αναφέρει αρχικά η σύντροφος του δράστη.

«Εκεί έψαχνε ο σύντροφός μου μία μπλούζα και είπε στον αδελφό του “πού είναι η μπλούζα μου;”. Το παιδί που έφυγε δεν το έδινε και μετά πάνω στα νεύρα του ο μικρός έβρισε τον σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μία γωνία και ο σύντροφός μου, επειδή έχει σπάσει το χέρι του και έχει κάνει χειρουργείο, από άμυνα το έκανε όλο αυτό», συμπλήρωσε.

Η ίδια επέμεινε ότι ο 18χρονος «είναι πολύ καλό παιδί», αλλά αντιμετώπιζε «κάποια οικογενειακά προβλήματα, όπως όλες οι οικογένειες».

Για την σχέση των δύο αδελφών, σχολίασε: «Ήταν αγαπημένα αδέλφια, αλλά υπήρχε ζήλια. Δεν ήθελε να πειράζει ο ένας του άλλου τα πράγματα. Το άλλο παιδί είχε κι αυτό τα νεύρα του. Στον σύντροφό μου δεν του αρέσει να τον κρίνουν. Εμένα ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό», είπε και υποστήριξε ότι τα δύο αδέλφια «μάλωναν συχνά, γιατί ο μικρός τον προκαλούσε».

Όπως είπε η σύντροφος του δράστη, ο 18χρονος μόλις συνειδητοποίησε την πράξη του έσπευσε να κάνει ΚΑΡΠΑ στον αδελφό του, ήταν όμως αργά. «Αυτό το άτυχο ψαλίδι ήταν η άμυνά του. Όταν κατάλαβε τι έκανε βοήθησε τον αδελφό του, του έκανε ΚΑΡΠΑ και φώναζε “τι σου έκανα αδελφούλη μου;”. Μου έχει ανοιχτεί σε κάποια πράγματα, δεν είναι τέτοιο παιδί», κατέληξε η σύντροφος του 18χρονου.

«Ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα» λέει η γιαγιά του

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά», ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο.

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο».

Σκηνικό ταινίας τρόμου στην Νέα Σμύρνη: Οι κηλίδες αίματος και το φονικό ψαλίδι

Στο διαμέρισμα που έγινε το έγκλημα, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες. Στην τραπεζαρία του διαμερίσματος του 4ου ορόφου επί της οδού Σταδίου, μπροστά από τη μπαλκονόπορτα εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε κηλίδες αίματος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ.

Στην κουζίνα υπήρχε ακαταστασία από τις γάζες και τον ιατρικό εξοπλισμό με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο θύμα, ενώ στην κρεβατοκάμαρα υπήρχε ακαταστασία και πεταμένα ρούχα από βαλίτσες.

Τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

neasmirini1a nea-smyrni-psalidi

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.
enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση