HomeHL-9Θλίψη στην Μεσαρά για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Θλίψη στην Μεσαρά για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Σχεδίαζε να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η Μεσαρά από το θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος του συνετρίβη στην Καλαμάτα.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από χθες η γυναίκα του άτυχου επισμηναγού κατάγεται από την Γαλιά της Μεσαράς και επρόκειτο να έρθουν στην Κρήτη για να περάσουν την Πρωτοχρονιά.

«Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου. Ήταν άδικο να γίνει έτσι… ήταν πολύ άδικο. Πολύ νέος άνθρωπος. Ένα πολύ νέο παλικάρι, που δυστυχώς έφυγε πολύ άδοξα. Έχει δύο μικρά παιδάκια», δήλωσε η αδερφή του άτυχου πιλότου, ο οποίος θα κατέβαινε στην Κρήτη μαζί με τη σύζυγό του Ειρήνη και τα δύο παιδιά τους για να περάσουν την Πρωτοχρονιά.

«Ήταν στο αεροδρόμιο η σύζυγός του και τα παιδιά. Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές με την οικογένειά του. Θα έφευγε απλά για Κρήτη επειδή είναι από εκεί η σύζυγός του, να περάσουν την Πρωτοχρονιά. Είχε νομίζω πάνω από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί», δήλωσε στο Mega η αδελφή του.

Την ίδια ώρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς με ανάρτησή του εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του.

Την Παρασκευή η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο θα πουν την Παρασκευή, συγγενείς και φίλοι, στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 11:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 40χρονος επισμηναγός.

Η πτώση σημειώθηκε στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Μάλιστα, όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση από το αεροδρόμιο, ενώ το ένα του παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωτούσε πού είναι ο πατέρας του, καθώς είχε χαθεί από το οπτικό τους πεδίο.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση αναχαίτισης και κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση