HomeHL-TOPΒασίλης Καρράς: Ο συγκινητικός επικήδειος και ο αποχαιρετισμός των μουσικών – «Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, έδωσε αγάπη» (βίντεο)

Βασίλης Καρράς: Ο συγκινητικός επικήδειος και ο αποχαιρετισμός των μουσικών – «Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, έδωσε αγάπη» (βίντεο)

«Λύγισε» η οικογένειά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, λευκά λουλούδια στα χέρια και στίχους των τραγουδιών του στα χείλη, μετέβη- από τις πρωινές ώρες- στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετήσει τον Βασίλη Καρρά.

Η απώλειά του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η σορός του καλλιτέχνη έφτασε το πρωί της Δευτέρας (25/12) σε αίθουσα στο γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Σήμερα Τρίτη (26/12), τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και έγινε η εξόδιος ακολουθία του ενώ λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία ακολούθησαν τραγουδώντας τα κομμάτια του.

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο από τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Βασίλη Καρρά:

Ο συγκινητικός επικήδειος για τον Βασίλη Καρρά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε- μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης κ. Φιλόθεος.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους.

«Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε» είπε ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά

Από την πλευρά του, ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε: «Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε. Του είπα »Θεού Θέλοντος, θα τα καταφέρουμε!». Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, πήγε επίσης, στον ιερό ναό και δήλωσε πως είναι μια «δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Καλό παράδεισο! Του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό για τις πολλές στιγμές που μας χάρισε».

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονικη απ’ όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Βίντεο τη στιγμή που φθάνει η σορός στην εκκλησία:
Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά – Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα (2)

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον αδερφό του, τραγικές φιγούρες, να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

Φανερά λυπημένος ο αδερφός του Βασίλη Καρρά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Οι θαυμαστές τον αποχαιρετούν με το τραγούδι του «Μην ανησυχείς»:

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος ήταν αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Τα προβλήματα υγείας

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο. Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.
karras_kori

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Τους χιλιάδες θαυμαστές του, τους συναδέλφους του αλλά και τους συγχωριανούς τους. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον λαϊκό τραγουδιστή. Με τα τραγούδια του σημάδεψε γενιές και γενιές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στα κέντρα που τραγουδούσε για να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες όπως το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», τη «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Γύρισε» και πολλά άλλα τραγούδια, συνώνυμα της νύχτας και της διασκέδασης.

«Μόνο Βασίλη Καρρά»: Τα μαγαζιά εστίασης στη Θεσσαλονίκη θα παίζουν μόνο τραγούδια του λαϊκού τραγουδιστή

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά κήρυξαν οι εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της να παίζουν αποκλειστικά τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν πως πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον κορυφαίο ερμηνευτή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατόρων για τον Βασίλη Καρρά:

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ!».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση