HomeHL-WorldΧριστούγεννα θρήνου στη Βηθλεέμ για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Χριστούγεννα θρήνου στη Βηθλεέμ για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Μαύρη φάτνη για τα θύματα πολέμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη γενέτειρα του Ιησού στη Βηθλεέμ τα Χριστούγεννα φέτος δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς επικρατεί κλίμα πένθους για τα θύματα του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Σε μία δυνατή συμβολική εικόνα, έχουν τοποθετηθεί μαύρες οι φιγούρες της Μαρίας και του Ιωσήφ και το θείο βρέφος σε λευκό σάβανο ως φόρος τιμής για τα νεκρά παιδιά που είναι θύματα των μαχών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η σκηνή της φάτνης η οποία περιτριγυρίζεται από ερείπια που συμβολίζουν την καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τα λευκά σεντόνια που αναφέρονται στους νεκρούς αμάχους έχει στηθεί δίπλα στην εκκλησία της γέννησης.

Επιπλέον, η Βηθλεέμ που αυτή την εποχή του χρόνου είναι γεμάτη με κόσμο και τουρίστες, είναι φέτος έρημη με τα ξενοδοχεία να είναι άδεια, ενώ πολλά δεν έχουν ανοίξει καθόλου. Μέσα στο ναό υπάρχουν μόνο λίγοι ντόπιοι χριστιανοί οι οποίοι προσεύχονται.


Μάλιστα οι Αρχές έχουν αποφασίσει να περιοριστεί ο εορτασμός σε θρησκευτικό επίπεδο λόγω του πολέμου.

Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα διαρκέσει πολύ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα 25/12 πως ο πόλεμος στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει και απέρριψε αυτό που χαρακτήρισε ως ψευδείς εικασίες από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει παύση στις μάχες εναντίον των ισλαμιστών της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε και θα εντείνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες και η μάχη θα πάρει καιρό και δεν πλησιάζει στο τέλος», είπε ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση