HomeHL1-WorldΦόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη – Σαρωτικοί έλεγχοι και επιφυλακή

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη – Σαρωτικοί έλεγχοι και επιφυλακή

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για την Πρωτοχρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διάχυτος πλανάται ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος πάνω από την Ευρώπη και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Στη Γερμανία, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι, ειδικά σε τόπους λατρείας Χριστιανών, ενώ στη Γαλλία, οι αρχές άφησαν ελεύθερους τέσσερις από τους πέντε νεαρούς που συνέλαβαν χθες με την υποψία ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην Κολωνία οι αρχές κάλεσαν τους πιστούς στην προσέλευσή τους να έχουν μαζί τους μόνο μικρές τσάντες. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για την Πρωτοχρονιά.

Στη Γαλλία οι αρχές άφησαν ελεύθερους τέσσερις ύποπτους ενώ κρατείται ένας και ελέγχεται. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στους χώρους που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, ναοί, συναγωγές, τεμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον ορίζοντα, η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιου τύπου απειλές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τρία πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με ένα ισλαμιστικό δίκτυο συνελήφθησαν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, την ώρα που στη Βιέννη και το Βερολίνο ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, λόγω του «αυξημένου κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχικές συλλήψεις, που έγιναν το Σάββατο, ήταν τέσσερις. Ο ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συμπληρωματικές έρευνες.

Επικαλούμενη τον «αυξημένο κίνδυνο» η αστυνομία ενίσχυσε τους ελέγχους κυρίως γύρω από εκκλησίες, άλλους χώρους λατρείας και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης. Ο εκπρόσωπος της σημείωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή επίθεσης» στην αυστριακή πρωτεύουσα.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση