HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Η νέα υπουργός Υγείας δεχόταν πολυτελή αδήλωτα δώρα, όταν δούλευε ως φαρμακοποιός – Την ερευνούν οι Αρχές

Γαλλία: Η νέα υπουργός Υγείας δεχόταν πολυτελή αδήλωτα δώρα, όταν δούλευε ως φαρμακοποιός – Την ερευνούν οι Αρχές

Φέρεται να έλαβε αδήλωτα δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα υπουργός Υγείας της Γαλλίας Agnes Firmin Le Bodo βρίσκεται υπό έρευνα για αποδοχή αδήλωτων πολυτελών δώρων, ενώ εργαζόταν ως φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με την Politico, είναι ύποπτη ότι έλαβε αδήλωτα δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν ως φαρμακοποιός στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έλαβε 21 παραδόσεις προϊόντων πολυτελείας -μεταξύ των οποίων ρολόγια, μπουκάλια σαμπάνιας, smartphones και τηλεόραση- από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία δεν δήλωσε.

Οι Αρχές ξεκίνησαν δικαστική έρευνα τον Ιούνιο του 2023 και η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Εκπρόσωπος της υπουργού είπε στο Mediapart ότι «θα απαντήσει μόνο στις αρμόδιες Αρχές» κατά την ακρόαση του Ιανουαρίου.

Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για παράνομες εμπορικές πρακτικές από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία φέρονται να πρόσφεραν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ σε δώρα σε φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα μεταξύ 2015 και 2021, ανέφερε το Mediapart.

Η Λε Μπόντο ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Aurelien Rousseau λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της χώρας για τη μετανάστευση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση