HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Πάνω από 700 υπάλληλοι αεροπορικής εταιρείας αρρώστησαν μετά από χριστουγεννιάτικο δείπνο

Γαλλία: Πάνω από 700 υπάλληλοι αεροπορικής εταιρείας αρρώστησαν μετά από χριστουγεννιάτικο δείπνο

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν εμετό και διάρροια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 700 υπάλληλοι της Airbus Atlantic στη Δυτική Γαλλία έχουν αρρωστήσει από τροφική δηλητηρίαση μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο της εταιρείας τους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Οι εργαζόμενοι από το εργοτάξιο του αεροδιαστημικού ομίλου παρουσίασαν εμετό και διάρροια, ανέφερε η υγειονομική υπηρεσία ARS.

Δεν είναι γνωστό τι περιελάμβανε το μενού του εορταστικού δείπνου ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η πηγή της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας

Εκπρόσωπος της Airbus πάντως υποστήριξε ότι μόνο 100 άτομα αρρώστησαν. Οπως είπε στη Daily Mail, «την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, περίπου 100 υπάλληλοι της Airbus Atlantic αρρώστησαν αφού προσβλήθηκαν από τροφική ασθένεια μετά την κατανάλωση του χριστουγεννιάτικου γεύματος που διοργάνωσε η εταιρεία.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και όλοι οι εργαζόμενοι αναρρώνουν καλά.

Η υγεία των εργαζομένων μας παραμένει το πρωταρχικό μας μέλημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με την υγειονομική υπηρεσία ARS για να εντοπίσουμε την αιτία της ασθένειας και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον».

Η Airbus Atlantic, θυγατρική του αεροδιαστημικού ομίλου Airbus, απασχολεί 15.000 άτομα σε πέντε χώρες.

Η αλλαντίαση σε εστιατόριο του Μπορντό

Η μαζική τροφική δηλητηρίαση των εργαζομένων της Airbus έρχεται μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό στη Γαλλία νωρίτερα φέτος, κατά το οποίο αρκετοί άνθρωποι αρρώστησαν και μία 32χρονη Ελληνίδα πέθανε μετά από φαγητό σε εστιατόριο του Μπορντό.

Είχαν προσβληθεί από αλλαντίαση.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση