HomeHL-9Καιρός: Αλλού Xειμώνας, αλλού Άνοιξη

Καιρός: Αλλού Xειμώνας, αλλού Άνοιξη

Στην Κρήτη πάμε άνετα για μπάνιο...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καιρός στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες διαφορές ανάλογα με την περιοχή, σήμερα Σάββατο 23/12 με το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα να ξεχωρίζουν λόγω τοπικών βροχών και καταιγιδών τις πρώτες πρωινές ώρες, ακολουθεί όμως γρήγορη βελτίωση. Σε όλη τη χώρα, η ορατότητα παρουσιάζει περιορισμούς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια, όπου ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εύρος ταχυτήτων 4 έως 6, ενώ σε ορισμένες περιοχές τα πρωινά ώρα οι τοπικές ταχύτητες μπορεί να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή άνοδο, φθάνοντας στους 14-15 βαθμούς στα βόρεια, 16-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, και 19-20 στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στα βορειοδυτικά της χώρας, το πρωί ενδέχεται να σημειωθεί παγετός σε ορισμένες περιοχές.

Περνώντας σε περιφερειακές προβλέψεις:

Μακεδονία, Θράκη:

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, προσωρινά αυξημένες στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4, στις παράκτιες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με τη δυτική Μακεδονία να εμφανίζει ελαφρά χαμηλότερες τιμές, ενώ το πρωί ενδέχεται να υπάρξει παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, προσωρινά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με το εσωτερικό της Ηπείρου να εμφανίζει πιο χαμηλές τιμές από -1 έως 10 βαθμούς.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:

Γενικά αίθριος καιρός με άνεμο από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5, στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ακολουθούμενες από βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια νησιά να εμφανίζουν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές.

Θεσσαλία:

Γενικά αίθριος καιρός με άνεμο από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5, προσωρινά το πρωί στις Σποράδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική:

Γενικά αίθριος καιρός με άνεμο από δυτικούς βορειοδυτικούς 3 έως 4, προσωρινά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση