HomeHL-9Heptapolis: Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου θα κατασκευαστεί στους Δελφούς

Heptapolis: Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου θα κατασκευαστεί στους Δελφούς

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στις Μελέτες της Heptapolis από το τεχνικό επιτελείο του Σωματείου «ΟΛΥΜΠΟΣ, Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ασχολούνται με την πρώτη φάση των εμβαδομετρήσεων των 82 κτηριακών συγκροτημάτων της Heptapolis, με μεγαλύτερο όλων το κυκλικό συγκρότημα της Βιβλιοθήκης ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνολικού εμβαδού 853.200 τ.μ.

Στη Βιβλιοθήκη, οι χώροι διανέμονται, αναλογικά με το πνευματικό επίπεδο κάθε χώρας, σε 193 κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το ηγετικό στέλεχος σε κάθε περίπτερο της Βιβλιοθήκης καλείται Αμφικτύων. Οι 193 Αμφικτύονες αποτελούν τη Βουλή των Αμφικτυόνων, με έδρα Συμβουλίων της Βουλής στην Ακρόπολη της Heptapolis.

Η Βουλή των Αμφικτυόνων θα αποτελεί το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης, από την οποία θα εκλέγονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα προΐσταται στις δραστηριότητες της Heptapolis.

Η Βιβλιοθήκη ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα έχει ψηφιακά συνδεδεμένο το κάθε περίπτερο με την κυβέρνηση της χώρας που εκπροσωπεί.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων όλων των περιπτέρων της Βιβλιοθήκης ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα μετέχει στο Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που θα οικοδομηθούν μέσα σε καλλιμάρμαρες Στοές στο «Κύτταρο» της Heptapolis.

Τα συλλογικά αποτελέσματα των καθημερινών δραστηριοτήτων των 193 μελών – κρατών του Ο.Η.Ε. μέσα στην Heptapolis θα δημιουργήσουν ένα ζωντανό ψηφιακό «ανθρωπιστικό δεσμό», ελεγχόμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, με βασικό σκοπό την εδραίωση της αλληλεγγύης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας, σε ισότιμη βάση, όλων των λαών της Γης.

Ο εμπνευστής της Heptapolis Παύλος Πισσάνος σχολίασε για την πρόοδο των εργασιών στις ΜΕΛΕΤΕΣ της Heptapolis:

«Oι μελέτες των έργων της Heptapolis βρίσκονται σε μία σημαντική εξέλιξη. Ο Δήμος Δελφών μας συνέστησε να τεθεί σε προτεραιότητα η αδειοδότηση των Δασικών, των Αρχαιολογικών και των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών από τους αρμόδιους φορείς για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των χιλιάδων στρεμμάτων στην εταιρεία Heptapolis – Τριλογία ΑΜΚΕ.

Οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες μελετούν το εμβαδόν κάθε οικοδομήματος της Heptapolis και το σύνολο των εμβαδομετρήσεων που προκύπτουν από τις 3D απεικονίσεις των κτισμάτων το παραλαμβάνουν οι Αρχιτέκτονες και οι Μηχανικοί για να το αξιοποιήσουν “επί χάρτου” για να το τοποθετήσουν στη συνέχεια στις Mελέτες της Heptapolis οι οποίες αφορούν σε πολλές εκατοντάδες σελίδες επιστημονικής εργασίας. Αυτό αφορά σε 82 κτιριακά συγκροτήματα μόνον για τη μία από τις τρεις πόλεις της Τριλογίας που θα οικοδομηθούν στη Δεσφίνα.

Μιλάμε για μία εργασία στην οποία λαμβάνουν μέρος ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικού προσωπικού για την οικοδόμηση μιας από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις στο σύγχρονο κόσμο.

Μέσα στο νέο έτος 2024 πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι Μελέτες και στις τρεις πόλεις από τα τεχνικά γραφεία που θα συνεργασθούν μαζί μας.

Θα ακολουθήσουν στο επόμενο πλάνο οι εργασίες των έργων υποδομών καθώς και των έργων ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων».

newsbomb.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση