HomeΕΛΛΑΔΑΑστυνομικοί παρεμπόδισαν δικαστικούς συντάκτες να καλύψουν υποθέσεις

Αστυνομικοί παρεμπόδισαν δικαστικούς συντάκτες να καλύψουν υποθέσεις

Οι αστυνομικοί στα δικαστήρια Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο σε δημοσιογράφους που είχαν λάβει άδεια για να καλύψουν δύο σημαντικές υποθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση μεταξύ δημοσιογράφων και αστυνομικών σημειώθηκε στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά, την ώρα που δύο σημαντικές υποθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο στους διαπιστεύμενους συντάκτες, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει άδεια να βρίσκονται εκεί από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά για να καλύψουν την ανάκριση για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού και για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά με εμπλοκή Λιμενικών.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να παρακρατήσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες τους, τις οποίες επέστρεψαν μετά από μερικά λεπτά και τους είπαν πως, εάν δεν αποχωρήσουν από τον χώρο, θα προβούν σε άλλα… μέτρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενημέρωσαν τη διοίκηση του Πρωτοδικείου ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εκεί με κάμερες, κάτι φυσικά που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν εκτός του κτιρίου.

Τελικά, αστυνομικός συνόδευσε τους δημοσιογράφους στο ισόγειο των δικαστηρίων χωρίς να υπάρχει ανάκληση της εντολής του προϊσταμένου για παραμονή τους στον πρώτο όροφο, του δημόσιου κτιρίου των δικαστηρίων Πειραιά.

news247.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση