HomeHL-TOPΠράγα – Το χρονικό του τρόμου: Σκότωσε τον πατέρα του, «γάζωσε» δεκάδες στο πανεπιστήμιο και αυτοκτόνησε –  Το είχε προαναγγείλει!

Πράγα – Το χρονικό του τρόμου: Σκότωσε τον πατέρα του, «γάζωσε» δεκάδες στο πανεπιστήμιο και αυτοκτόνησε –  Το είχε προαναγγείλει!

Φοιτητές κρέμονταν και πηδούσαν από τα παράθυρα - Περισσότεροι από 15 οι νεκροί (μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος δράστης, Ντέιβιντ Κόζακ) και τουλάχιστον 24 τραυματίες - Τι έγραφε στα social πριν επιτεθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού, που η Ευρώπη έμοιαζε να είχε αφήσει πίσω της, στο όχι πάντως τόσο μακρινό παρελθόν, «ξύπνησε» η επίθεση του 24χρονου μακελάρη στην Πράγα, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, με τουλάχιστον 15 νεκρούς (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο δράστης) και 24 τραυματίες.

Σκηνές αλλοφροσύνης έκαναν τον γύρο του κόσμου, με φοιτητές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα να «κρέμονται» και να πηδούν από τα παράθυρα, για να γλιτώσουν από τη φονική μανία του Ντέιβιντ Κόζακ, όπως ανακοινώθηκε ότι ήταν το όνομα του δράστη.

astynomia2-640x426

Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο και ο δολοφονικός του «παροξυσμός» ξεκίνησε με θύμα τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ένα χωριό 13 μίλια από την πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Ο δράστης του μακελειού στην Πράγα

«Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση του ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση