HomeHL-GreeceΗ αντίδραση Κασσελάκη για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Η αντίδραση Κασσελάκη για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

«Προτεραιότητα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίδρασή του στην απόφαση αποστολής ελληνικής φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα, θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια επιχείρηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «προθύμων» και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόσθεσε δε, ότι «προτεραιότητα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα ο ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή – πέραν της τήρησης των δεσμεύσεών της ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της στρατιωτικής της παρουσίας, αλλά στον διπλωματικό της ρόλο, του πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας».

O Στέφανος Κασσελάκης παραδέχθηκε πως «υπάρχουν σαφώς σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας και ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία σε συνέχεια του πολέμου στη Γάζα. Πέραν των στρατιωτικών πρωτοβουλιών η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί σε διπλωματικές ενέργειες για την ειρήνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις. Η Ελλάδα και η ΕΕ γενικότερα, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτό το πλαίσιο».

Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού να συμμετάσχει φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian, «για την προστασία των εμπορικών πλοίων, της ζωής των ναυτικών και της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι αυτονόητο πως η φρεγάτα που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση