HomeHL-9Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο

«Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη χρηστή διοίκηση θα προχωρήσουμε συντεταγμένα για τις αναγκαίες αλλαγές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Βιάννου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και των μελών των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ήταν μια εκδήλωση που έγινε παρουσία επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών, αλλά και πολλών δημοτών!

6d9a0555

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και στο έργο που καλείται να επιτελέσει και να φέρεις εις πέρας την επόμενη πενταετία.

Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και στόχους που έχουν ήδη τεθεί. Μια χρονιά στην οποία «δεν περισσεύει κανείς και στη διάρκεια της οποίας, απαιτείται συνεργασία και σύμπραξη δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών» όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος στη διάρκεια της ομιλίας του, μετά τον Αγιασμό και την Ορκωμοσία.

Ο κ. Μπαριτάκης μίλησε για το όραμα, το πρόγραμμα, τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της νέας δημοτικής Αρχής την νέα περίοδο που ξεκινά από σήμερα, λέγοντας πως: «Δέσμευση μας είναι ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να υπηρετήσουμε με σεβασμό, εντιμότητα, συνέπεια και ήθος τον δημότη και να δράσουμε με συνέπεια, συστηματικότητα και υπευθυνότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα που τον αφορούν».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως χρέος και ευθύνη όλων είναι να ενώσουν δυνάμεις και να δουλέψουν σκληρά – με συνεννόηση και συνεργασία – για να κάνουν το Δήμο καλύτερο σε όλα τα επίπεδα, κρατώντας το θετικό έργο της Προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

«Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη χρηστή διοίκηση θα προχωρήσουμε συντεταγμένα για τις αναγκαίες αλλαγές όπου χρειάζεται προκειμένου να κάνουμε  πράξη το όραμα μας.

Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα ωριμότητα, αλλά και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινή προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και άγονους διαπληκτισμούς.

Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας…», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης που έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι: «όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες του Δήμου μας. Οι προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας ίσως να είναι νέες. Τα εργαλεία με τα οποία τις αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι νέα.

Όμως οι αξίες από τις οποίες εξαρτώνται οι επιτυχίες μας -σκληρή δουλειά, εντιμότητα, θάρρος, δικαιοσύνη, πίστη και αγάπη για τον τόπο μας- είναι παλιά, είναι αληθινά, τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας και με αυτές θα προχωρήσουμε.

Αν θέλουμε επομένως να επιτύχουμε στο έργο μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το έργο που αναλαμβάνουμε ως υπέρτατη υπηρεσία καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη, εκπρόσωπος της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ  Ελένης Βατσινά, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Συριγωνάκης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Τζεδάκης, Θανάσης Περισυνάκης και Γιώργος Καρτσάκης.

Ήταν επίσης οι Δήμαρχοι: Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη: ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δ. Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης, ο πρώην Βουλευτής Μανόλης Στρατάκης, ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Σαρρής, ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Γιανναδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου Μανόλης Κλαδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς, η πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ Ελένη Μαραγκάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

6d9a9281

Ενώ ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ανδρέας, δώρισε  μια εικόνα με την Παναγία Γοργοϋπήκοο στον κ. Μπαριτάκη,  δίνοντας του ταυτόχρονα την ευχή για καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει στο Δήμο Βιάννου.

Η ομιλία του κ. Μπαριτάκη:

Σεβασμιότατε,

Σεβαστοί  πατέρες,

κύριοι υπουργοί,

κύριοι και κυρίες βουλευτές,

συνάδελφοι δήμαρχοι,

κυρίες και κύριοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,

εκπρόσωποι τοπικών φορέων,

της Εκπαίδευσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος,

Υπηρεσιακά Στελέχη και εργαζόμενοι του Δήμου Βιάννου,  φίλες και φίλοι,

Συμπολίτες μου…

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ, για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Βιάννου η οποία έρχεται να εκπληρώσει τα όνειρα και τις ελπίδες  του συνόλου των δημοτών του Δήμου μας..

Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα που μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέφω στον Δήμο που υπηρέτησα επί 8,5 έτη με ενδιάμεση θητεία στην Περιφέρεια Κρήτης. Αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για τον Δήμο μας, η παρουσία σας σήμερα εδώ, μας γεμίζει με δύναμη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί για εμάς και μεγάλη ευθύνη.

Δύναμη για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα μας – που σας καταθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο – για ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό, εξωστρεφή, με αναβαθμισμένη οργάνωση, διεκδικητική στάση και αναπτυξιακή προοπτική.

Ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που μας εμπιστευθήκατε προκειμένου:

να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας,

να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας,

να διαμορφώσουμε νέους αναπτυξιακούς δρόμους αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας.

Σεβασμιότατε,

Κυρίες και κύριοι,

Πριν από λίγο δώσαμε όλοι έναν όρκο καθήκοντος και δέσμευσης.

Έναν όρκο που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική για το Δήμο μας, από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

Δέσμευση μας είναι ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να υπηρετήσουμε με σεβασμό, εντιμότητα, συνέπεια και ήθος τον δημότη και να δράσουμε με συνέπεια, συστηματικότητα και υπευθυνότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα που τον αφορούν.

Για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του!

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου  τους Προέδρους και τους συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη και καλή συνεργασία, επισημαίνοντας πως τα επόμενα 5 χρόνια δεν περισσεύει κανείς.

Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις και να δουλέψουμε σκληρά – με συνεννόηση και συνεργασία – για να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο σε όλα τα επίπεδα, κρατώντας το θετικό έργο της Προηγούμενης Δημοτικής Αρχής .

Με αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη χρηστή διοίκηση θα προχωρήσουμε συντεταγμένα για τις αναγκαίες αλλαγές όπου χρειάζεται προκειμένου να κάνουμε  πράξη το όραμα μας.

Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα ωριμότητα αλλά και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινή προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και άγονους διαπληκτισμούς.

Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας…

Όλοι μαζί να «βάλουμε πλάτη» για να διορθώσουμε, αφενός, κακώς κείμενα του παρελθόντος και, αφετέρου, για να διαμορφώσουμε στέρεες βάσεις και καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από απαξίωση της συμμετοχής στα κοινά και αμφισβήτηση θεσμών και αξιών, θεωρώ πως εμείς ως αιρετοί θα πρέπει, πρώτοι, να δώσουμε – με τη στάση και τη συμπεριφορά μας – το ηθικό παράδειγμα, να αποτελέσουμε πρότυπα πολιτικού πολιτισμού και ευπρεπούς συμπεριφοράς, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ενότητας προς την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία προσδοκά από εμάς να γίνουμε η ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Σεβασμιότατε,

Κυρίες και Κύριοι,

Από τις 8 του Οκτώβρη, έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 2,5 μήνες.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, εγώ και οι συνεργάτες μου, εργαστήκαμε μεθοδικά και εποικοδομητικά, καταγράφοντας, ιεραρχώντας και σχεδιάζοντας τα πρώτα βήματα της νέας δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους εμπιστευόμαστε σε αυτή τη νέα πορεία.

6d9a9420

Μια πορεία την οποία είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε με βάση το προγραμματικό μας σχέδιο, προτάσσοντας στόχους, προτεραιότητες και δράσεις που θα «υπηρετούν» τη διοικητική ανασυγκρότηση και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τον δήμο μας.

Με απώτερο σκοπό:

την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών,

τη βελτίωση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας ,

την ενίσχυση της καθαριότητας,

την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου πολεοδομικού σχεδιασμού,

την προσαρμογή με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή μας με την λειτουργία του νέου διεθνές αεροδρομίου στο Καστέλλι,

την αναβάθμιση των υποδομών  ύδρευσης  άρδευσης και αποχέτευσης,

τη βελτίωση της σχολικής στέγης και της παιδείας,

τη στήριξη των δράσεων κοινωνικής προστασίας και εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας .

την ενίσχυση των δράσεων του πρωτογενή τομέα, του πολιτισμού και τουρισμού,

την αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας,

Για όλα αυτά θα συνεργαστούμε με όλους τους τοπικούς  φορείς τους   Αναπτυξιακούς Οργανισμούς , την Περιφέρεια Κρήτης, την ΠΕΔ Κρήτης  και βέβαια την Ελληνική Κυβέρνηση. Γιατί μόνο μέσα από διεκδίκηση, σωστή προετοιμασία, ωριμότητα μελετών και καθημερινή συνεργασία έρχεται το αποτέλεσμα φθάνουμε στην επίτευξη των στόχων που θέτουμε .

ngngg

Σεβασμιότατε

Φίλες και φίλοι,

Από σήμερα ξεκινά μια νέα προσπάθεια  για το Δήμο Βιάννου

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες του Δήμου μας.

Οι προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας ίσως να είναι νέες. Τα εργαλεία με τα οποία τις αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι νέα.

Όμως οι αξίες από τις οποίες εξαρτώνται οι επιτυχίες μας -σκληρή δουλειά, εντιμότητα, θάρρος, δικαιοσύνη, πίστη και αγάπη για τον τόπο μας- είναι παλιά, είναι αληθινά, τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας και με αυτές θα προχωρήσουμε..

Αν θέλουμε επομένως να επιτύχουμε στο έργο μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το έργο που αναλαμβάνουμε ως υπέρτατη υπηρεσία καθήκοντος.

Και με αυτό ως διαπίστωση, επιτρέψτε μου να κλείσω με μια φράση του Μενέλαου Λουντέμη, από την «Αγέλαστη Άνοιξη»:

«Κείνος που στ΄ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του».

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση