HomePost ItΒράβευση επτά δήμων για το πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Βράβευση επτά δήμων για το πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Αυγενάκης: Η δουλειά σας αποτελεί παράδειγμα για όλη την Αυτοδιοίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επτά Δήμοι βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των συνεδριάσεων  της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 που πραγματοποιήθηκαν- παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λευτέρη  Αυγενάκη και των  Υφυπουργών,  Διονύση  Σταμενίτη και  Σταύρου Κελέτση- στα Ιωάννινα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Στις συνεδριάσεις προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης  Οδ. Παπαγιαννίδης.

Οι συγκεκριμένοι Δήμοι ξεχώρισαν  για τις άρτιες προτάσεις που υπέβαλαν στη Δράση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του ΠΑΑ, αλλά και για τις εξαιρετικές επιδόσεις στην υλοποίηση των έργων αυτών που συνέβαλαν στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων του Προγράμματος. Κριτήρια για την βράβευσή τους  αποτέλεσαν η βαθμολογία της πρότασης, που έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από 95 στα κριτήρια επιλογής για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα και η ύπαρξη νομικής δέσμευσης.

Στην πρώτη κατηγορία «αρτιότητα πρότασης κατά την αξιολόγηση» βραβεύτηκαν οι δικαιούχοι Δήμοι: Ακτίου -Βόνιτσας, Αλμυρού, Άργους – Ορεκτικού, Δίου – Ολύμπου και Ζίτσας. Στη δεύτερη κατηγορία «πρόοδος υλοποίησης και ολοκλήρωση πράξης» τα κριτήρια για την επιλογή ήταν τα αιτήματα πληρωμής – απορρόφηση πόρων ή και η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης. Στην κατηγορία αυτή βραβεύτηκαν οι δικαιούχοι Δήμοι: Σκύδρας και Ιεράπετρας.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων, οι οποίοι  παρέλαβαν τα βραβεία τους ήταν: από το Δ. Ζίτσας, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος , από το Δ. Σκύδρας, η Δήμαρχος  Αικατερίνη Ιγνατιάδου καθώς και στελέχη του Δήμου, από το Δ. Δίου Ολύμπου, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Γερολιόλιος από το Δ. Άργους Ορεστικού, ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου και από το Δ. Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Οι βραβευθέντες  αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά με τα στελέχη των Υπηρεσιών με αρμοδιότητα τη Διαχείριση και την Εφαρμογή του ΠΑΑ και του ΣΣ ΚΑΠ, αλλά και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξέφρασαν την ανάγκη για υλοποίηση αντίστοιχων έργων στις αγροτικές περιοχές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη τους δήμους που βραβεύθηκαν και όπως είπε η βράβευση αποτελεί μια αναγνώριση της συστηματικής δουλειάς που έκαναν για να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση και  αξιοποίηση των αναπτυξιακών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η ΕΕ με την κατασκευή βασικών δημόσιων υποδομών για τους αγρότες και τις αγροτικές κοινωνίες, μέσω του ΠΑΑ και του ΣΣ ΚΑΠ. Τόνισε δε ότι η δουλειά τους πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση