HomeHL-EconomyΔώρο Χριστουγέννων: Καταβάλλεται έως την Πέμπτη στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Δώρο Χριστουγέννων: Καταβάλλεται έως την Πέμπτη στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

 Υπολογίστε online

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, που πρέπει να καταβληθεί έως την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Βάση για τον υπολογισμό του Δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στο παρακάτω σύνδεσμο http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

 

ertnews.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση