HomeHL-GreeceΡόδος Pass: Οι δικαιούχοι για 7ήμερες δωρεάν διακοπές στη Ρόδο

Ρόδος Pass: Οι δικαιούχοι για 7ήμερες δωρεάν διακοπές στη Ρόδο

 Ποιους μήνες αφορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αυξάνονται κατά 350.000.000 ευρώ οι πιστώσεις του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2023, ενώ ρυθμίζονται και μια σειρά άλλες εκκρεμότητες όπως το Ρόδος Pass.

Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου έρχεται ως συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων:

15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 ή

1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στο παρελθόν για το «Ρόδος Pass». «Θα βρούμε μία φόρμουλα η οποία πιστεύω ότι θα είναι δίκαιη, έτσι ώστε όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους, να μπορούν, εφόσον το θέλουν, να επιστρέψουν δωρεάν στο νησί τις περιόδους εκείνες που θέλουμε περισσότερους επισκέπτες και το 2024 να είναι η ευκαιρία να ολοκληρώσουν δωρεάν τις διακοπές που δεν κατάφεραν να κάνουν τον φετινό χρόνο», σημείωνε χαρακτηριστικά.

ertnews.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση