HomeHL1-GreeceΒουλή: Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό

Βουλή: Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό

«Ο,τι είχα χρέος να πω το είπα» η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ευρεία πλειοψηφία 262 βουλευτών πέρασε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για το νέο, έκτακτο πλαίσιο παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες. Την τροπολογία υπερψήφισαν όλοι βουλευτές της ΝΔ πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε αντιδράσει έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

Υπέρ της ρύθμισης έχουν τοποθετηθεί οι ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς ενώ καταψήφισαν  Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές. «Ναι» στη ρύθμιση ψήφισαν 262 βουλευτές και «όχι» 32 βουλευτές, ενώ παρών ψήφισε 1 βουλευτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των πέντε απόντων βουλευτών ήταν και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την τροπολογία που συνδέει την άδεια παραμονής με τη νόμιμη εργασία

Η κυβέρνηση είχε θέσει στους βουλευτές της ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που είχε αντιδράσει έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας Καιρίδη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι το περιεχόμενό της δεν συνιστά αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.

 «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε» είπε με νόημα ο κ. Σαμαράς στους δημοσιογράφους, μετά την ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα της ολομέλειας, πολλοί βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προβληματισμό έχουν εκφράσει και έξι κυβερνητικοί βουλευτές. Πρόκειται για τους Μπάμπη Αθανασίου, Μίλτο Χρυσομάλλη και Στράτο Σιμόπουλο οι οποίοι με τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής επέκριναν τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που κατέθεσε την τροπολογία αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση και ζήτησαν νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλά και τους Θάνο Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Καραγκούνη που σε συνεντεύξεις εξέφρασαν αντίστοιχους προβληματισμούς.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση