HomeHL-CultureΝταϊάνα: Για 1,1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε φόρεμά της

Νταϊάνα: Για 1,1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε φόρεμά της

Το φόρεμα δημοπρατήθηκε από τον οίκο Julien's Auctions, με έδρα το Λος Άντζελες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναντι του αστρονομικού ποσού των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, 11 φορές υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση, πουλήθηκε ένα βραδινό φόρεμα που είχε φορέσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα καταρρίπτοντας την τιμή ρεκόρ, για μία από τις τουαλέτες της που βγήκαν στο σφυρί, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions, με έδρα το Λος Άντζελες.

Η Νταϊάνα είχε φορέσει πρώτη φορά τη βραδινή τουαλέτα σε μαύρο μπλε χρώμα, του σχεδιαστή Ζακ Αζαγκούρι, στη Φλωρεντία το 1985. Φωτογραφήθηκε με αυτό επίσης έναν χρόνο αργότερα, σε μια επίσκεψη στο Βανκούβερ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το φόρεμα πουλήθηκε έναντι 1.148.080 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος Julien’s Auctions, που είχε ορίσει την αρχική εκτίμησή του, μεταξύ 100.000-200.000 δολαρίων.

«Ο οίκος Julien’s κατέχει τώρα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο φόρεμα που είχε φορέσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα και πουλήθηκε σε δημοπρασία», τονίζεται σε μια ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε 604.800 δολάρια.

Το φόρεμα αποτελείται από ένα μαύρο βελούδινο μπούστο κεντημένο με μπλε αστέρια και μια φούστα από μπλε οργάντζα, διακοσμημένη με έναν φιόγκο.

Πουλήθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης δημοπρασίας “Hollywood Legends” που οργάνωσαν οι Julien’s Auctions και Turner Classic Movies (TCM).

Μια ροζ σιφόν μπλούζα που είχε φορέσει η Νταϊάνα για το πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981 με τον πρίγκιπα Κάρολο πουλήθηκε έναντι 381.000 δολαρίων.

Ο σταυρός Attallah

Σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα, στις αρχές του 2023, πουλήθηκε ο σταυρός Attallah, τον οποίο φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το κόσμημα αγοράστηκε από την Καρντάσιαν, αφού βγήκε προς πώληση από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο με διαγωνιζόμενη με 3 ακόμη συλλέκτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε λεπτών της διαδικτυακής δημοπρασίας με ιστορικά αντικείμενα από βασιλικές και ευγενείς οικογένειες, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Τελικά, ο εκπρόσωπος της Kardashian κέρδισε το κομμάτι, πληρώνοντας πολύ πάνω από την εκτίμηση των 144.400 δολαρίων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φορέσει τον σταυρό τουλάχιστον σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1987. Φόρεσε το μενταγιόν με ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Συνδυάστηκε με φόρεμα Catherine Walker, σε μαύρες και μωβ αποχρώσεις, με βολάν στον λαιμό.
ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση