HomeΕΛΛΑΔΑΔιευκρινίσεις Καιρίδη για την τροπολογία για τους μετανάστες

Διευκρινίσεις Καιρίδη για την τροπολογία για τους μετανάστες

Τι αλλάζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ρύθμιση δεν είναι νομιμοποίηση, είναι λάθος αυτό, καθώς δεν δίνει δικαίωμα επανένωσης με την οικογένεια ούτε ιθαγένεια, υπογράμμισε κατά την παρέμβαση του στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, για τη τροπολογία που αφορά την εργασία μεταναστών. Όπως εξήγησε ο υπουργός, με τη τροπολογία αυτή, δίνεται η δυνατότητα οι μετανάστες που εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα να φύγουν από το καθεστώς της ανομίας και ταυτόχρονα να φέρει έσοδα στο κράτος.

«Με αυτή τη ρύθμιση δείχνουμε ότι ακολουθούμε τη μέση οδό, την οδό της λογικής ανάμεσα στα άκρα», τόνισε ο κ. Καιρίδης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δείχνει στην Ευρώπη τον τρόπο ότι μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα και να είμαστε αυστηροί στην παρανομία ταυτόχρονα όμως να χρησιμοποιήσουμε λελογισμένη και νόμιμη μετανάστευση προς όφελος μας βάση των προτεραιοτήτων μας.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, χαιρέτησε και την ευρύτερη συναίνεση των άλλων κομμάτων. Όπως είπε, η συγκεκριμένη τροπολογία, δεν επιλύει το πρόβλημα, την έλλειψη δηλαδή εργατών γης, όμως είναι ένα σημαντικό βήμα. «Να πούμε την αλήθεια, υπάρχουν επαγγέλματα που δεν θα έκαναν οι Έλληνες, όπως και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί» είπε ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε: «χρειαζόμαστε εκεί ένα προσωπικό, οι κοινωνίες που προσελκύουν ταλέντα, αντέχουν».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση