HomeΕΛΛΑΔΑΟ Κασσελάκης υπέρ της επένδυσης Cosco στον Πειραιά

Ο Κασσελάκης υπέρ της επένδυσης Cosco στον Πειραιά

Τι συζήτησε με τον Κινέζο πρέσβη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε σήμερα τον πρέσβη της Κίνας, Σιάο Τζουντσένγκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κινέζος πρέσβης συζήτησαν για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών και ευρωκινεζικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση και με σεβασμό στις αρχές των δύο πλευρών.

Ο Σ. Κασσελάκης τόνισε τη σημασία που έχει η κινεζική επένδυση της COSCO στον ευρύτερο Πειραιά, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρχει απόλυτος σεβασμός των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή και της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία της εταιρείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής με τρόπο που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα σε σχέση με τους τομείς της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, συζήτησαν για τη σημασία που έχει ο διάλογος με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση και η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε, τέλος, τον πρέσβη για τις θέσεις της Κίνας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά του Δικαίου της Θάλασσας για τις διεθνείς σχέσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση