HomeΚΟΣΜΟΣΕθνικό Σύστημα Υγείας (NHS): Ρεκόρ ασθενών με παχυσαρκία

Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS): Ρεκόρ ασθενών με παχυσαρκία

Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αριθμός ρεκόρ 1,2 εκατομμύρια εισαγωγών σε νοσοκομεία που σχετίζονται με την παχυσαρκία έγιναν τον προηγούμενο χρόνο, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Το νούμερο είναι αυξημένο κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σχεδόν διπλάσιο από τις 711.000 αντίστοιχες εισαγωγές πριν από πέντε χρόνια (2016-17). Εν τω μεταξύ οι εισαγωγές με κύρια αιτία την παχυσαρκία ήταν κατά 13% αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος με 8.716 εισαγωγές στα νοσοκομεία το 2022/2023.

Σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι υπάρχει δυσανάλογη διαφορά στα ποσοστά ανάλογα με τον τόπο διαμονής των ασθενών.

Συνολικά, το ποσοστό εισαγωγών σε νοσοκομεία εξαιτίας παχυσαρκίας ήταν διπλάσιο στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές σε σύγκριση με τις λιγότερο υποβαθμισμένες.

Το Λούτον είχε το χειρότερο ποσοστό στη χώρα με 4.880 εισαγωγές σε νοσοκομεία με ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία ανά 100.000 άτομα. Ακολούθησαν το Γλόστερσιρ (4.865), το Σάουθάμπτον (4.781) και το Σάλφορντ (4.671), που είχαν όλα πάνω από το διπλάσιο από το εθνικό ποσοστό των 2.225 ανά 100.000 πληθυσμού.

Για τη σύγκριση, το Μπράκνελ Φόρεστ είχε μόλις 420 αντίστοιχες εισαγωγές ανά 100.000 άτομα, δηλαδή, λιγότερο από το ένα δέκατο του ποσοστού στο Λούτον.

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το κόστος για το NHS των ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία υπολογίζεται τώρα σε 19,2 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες (22,27 δις ευρώ) ετησίως.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου για την υγεία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νταίζη Κούπερ σημείωσε ότι όπως δείχνουν τα νούμερα είναι οι πιο άπορες κοινότητες οι οποίες «πλήττονται περισσότερο από την επιδημία της παχυσαρκίας, συχνά ανίκανες να αντέξουν οικονομικά υγιεινά τρόφιμα ή να έχουν πρόσβαση σε συμβουλές υγείας.

«Αυτή η συντηρητική κυβέρνηση μείωσε την υποστήριξη προς τους αγρότες και έκανε τα υγιεινά, εγχώρια τρόφιμα απρόσιτα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να δουν έναν γιατρό όταν το χρειάζονται, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνθήκες υγείας επιδεινώνονται αντί να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα», δήλωσε η κα Κούπερ.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση καθυστέρησε τα σχέδια για την απαγόρευση της διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων στην τηλεόραση πριν από τις 21:00 έως το 2025. Έρευνα των Τάιμς (10 Δεκεμβρίου) αποκάλυψε ότι «η κυβέρνηση αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει επιστολές από μεγάλες εταιρείες τροφίμων και διαφημίσεων οι οποίες υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταργήσει τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας».

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση