HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6+1 προτάσεις του Στ. Κασσελάκη για την οικονομία

Οι 6+1 προτάσεις του Στ. Κασσελάκη για την οικονομία

Οι αναρτήσεις στα social media μετά την ομιλία στην Κ.Ο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε να αναδείξει σε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) o Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό που είναι «μέρος του προβλήματος», που «δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη, αλλά αντιθέτως τους επιβαρύνει με περισσότερους φόρους. Όπως έγραψε στην ανάρτησή του οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μισθούς – φορολογία είναι οι ακόλουθες:

Αύξηση του κατώτατου μισθού σε τουλάχιστον 900 ευρώ.

Με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με μια ισχυρή επιθεώρηση εργασίας.

Δημιουργία ενός σαφούς, σταθερού φορολογικού πλαισίου με δεκαετή διάρκεια. Χωρίς αιφνιδιαστικές αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Με δύο συντελεστές φορολογίας για τις εταιρείες. 17% και 24%. Έτσι το 97% των επιχειρήσεων θα δουν τον φόρο τους να μειώνεται σημαντικά.

Για τα φυσικά πρόσωπα: ενιαία φορολόγηση των εισοδημάτων τους με νέα, προοδευτική κλίμακα, με αφορολόγητο στα 10.000 € για όλους.

Με μείωση των άδικων έμμεσων φόρων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και χωρίς την παράλογη προκαταβολή φόρου.

Σε άλλη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, όπως λέει η κυβέρνηση, αναρωτιέμαι τι έχει αυτή η χώρα, η χώρα μας, και είναι η μόνη στην Ευρώπη που εισάγει τόση ακρίβεια;».

ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση