HomeHL-9Σε γιορτινούς ρυθμούς η αγορά του Ηρακλείου-Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Σε γιορτινούς ρυθμούς η αγορά του Ηρακλείου-Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Έτοιμοι οι έμποροι να υποδεχθούν τους καταναλωτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα γιορτινά του έχει φορέσει το Ηράκλειο αλλά και τα εμπορικά του καταστήματα που κινούνται σε ρυθμούς… Χριστουγεννιάτικους μετά και την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου

Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Οι καταναλωτές την πρώτη βδομάδα συνήθως κάνουν έρευνα αγοράς ενώ τις ημέρες πριν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτήν την περίοδο έχουν τα παιχνίδια και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, όπως επίσης οι ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, τα είδη ένδυσης και υπόδησης και τα διακοσμητικά.

Τα μαγαζιά μάλιστα θα είναι ανοιχτά και τις δύο επόμενες Κυριακές, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά

Εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ να διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την αναρχία στην ελληνική αγορά».

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται έλεγχοι, μεταξύ άλλων, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για παραπλανητικές εκπτώσεις, για αθέμιτη κερδοφορία και αισχροκέρδεια έως ότου όλοι να προσαρμοστούν με το νόμο και να αντιληφθούν ότι τα ελληνικά νοικοκυριά ταλανίζονται κάτω από την ακρίβεια και υπό την πίεση των πληθωριστικών τάσεων.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν με ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό τρόπο στη γενική γραμματεία Εμπορίου μέσω του kataggelies.mindev.gov.gr και μέσω της τετραψήφιος γραμμής 1520.

Διαφήμιση
Διαφήμιση