HomeHL-GreeceΡέντης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την ένταξη του 18χρονου σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Ρέντης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την ένταξη του 18χρονου σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Στο «μικροσκόπιο» πρόσωπο που έχει σχέσεις με τη νύχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα αποφασιστεί εάν τελικά ο 18χρονος, που κατηγορείται για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων όπως είχε ζητήσει από την ανακρίτρια.

Η «ομπρέλα» προστασίας μαρτύρων μπορεί να παράσχει προστασία για να μιλήσει αλλά σύμφωνα με το OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου για να γίνει αυτό υπάρχει μια προϋπόθεση, σύμφωνα με τον νόμο: τα στοιχεία που θα πρέπει να δώσει ο 18χρονος να μην είναι πια για τα όσα έγιναν στο γήπεδο αλλά τέτοια που να στοιχειοθετούν τη δομή, την ηγεσία, την ιεραρχία και τους διακριτούς ρόλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόσωπο που έχει σχέσεις με άνθρωπο της νύχτας στο «μικροσκόπιο» των αρχών

Επιπλέον, οι αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται ότι έχει σχέσεις με έναν πολύ γνωστό άνθρωπο της νύχτας που έχει σχέσεις με χούλιγκαν και οπαδική βία αλλά και με τη νύχτα.

Ένα βήμα πριν από τον σχηματισμό δικογραφίας φαίνονται να βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές. Καθημερινά παίρνονται δεκάδες καταθέσεις με σκοπό να βρεθεί το νήμα της εγκληματικής οργάνωσης που έχει δομή και ιεραρχία. Ήδη οι αρχές έχουν καταλήξει στους ρόλους που έχει κάθε πρόσωπο στα επεισόδια στο Ρέντη και να έχουν συλλέξει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους ικανά να σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

«Δεν είναι ένας ο καθοδηγητής – Oι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές»

Όπως εξηγούν στο ethnos.gr αξιωματικοί της Ασφάλειας «καταιγιστικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένουμε λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η σύλληψη του 18χρονου όπως λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι μόνο η αρχή, διότι ναι μεν συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν δράστης, αλλά ποιος του έδωσε την εντολή;».

«Μιλάμε για καθοδηγητές, όχι για έναν» 

Επάνω στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δεν αφορά σε ένα και μόνο πρόσωπο. «Η έρευνά μας δομείται επάνω στη μεθοδολογία που ακολουθεί μία εγκληματική οργάνωση, δηλαδή δίνουμε έμφαση στην ιεραρχία. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ο άνθρωπος που έχει φωτογραφηθεί ως ο καθοδηγητής. Ο καθοδηγητής ποιου; Του 18χρονου; Και ήταν μόνο ένας; Ή μήπως ήταν περισσότεροι; Και ποιος έδωσε την εντολή στους καθοδηγητές; Ποιος ή ποιοι τους προμήθευσαν με όλα αυτά τα πολεμοφόδια;», υπογραμμίζουν.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό στο κάδρο των Αρχών βρίσκεται ένας 26χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν, που είναι μάνατζερ τράπερ, και στα χέρια του βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Ο ίδιος έχει δώσει δύο καταθέσεις στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ο 18χρονος τον ενημέρωσε ότι τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό. Μία λεπτομέρεια, όμως, που αποκάλυψε τη δεύτερη φορά που πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διότι -όπως είπε- φοβήθηκε. Ο 26χρονος ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν παρέμεινε στον χώρο, ενώ όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν δύο ημέρες μετά τα άγρια επεισόδια φορούσε τα ίδια ρούχα και ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκαν -με βάση τις ίδιες πηγές- επάνω σε αυτά.

«Θέλουμε δεκάδες συλλήψεις» 

Κρίσιμη, πάντως, για την εξέλιξη της έρευνας αποτελεί και η ενημέρωση που λαμβάνουν στην Ασφάλεια Αττικής από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάλυση του DNA και των αποτυπωμάτων που έχουν ληφθεί από τους 425 προσαχθέντες με τάχιστους ρυθμούς. Μία διαδικασία που προχωρά και ήδη φέρνει αποτελέσματα, αφού εκτός από το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, που ταυτοποιήθηκε σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και άλλα στοιχεία.

«Μιλάμε για τουλάχιστον 150 χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. Άρα θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνον εφόσον τα στοιχεία μας οδηγήσουν σε πάνω από 100 συλλήψεις», επισημαίνουν πηγές της Κατεχάκη.

ethnos.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση