HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο supercar που αψηφά τη βαρύτητα

Το supercar που αψηφά τη βαρύτητα

Η Rodin από τη Ν. Ζηλανδία ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό supercar που παράγει κάθετη δύναμη έξι φορές μεγαλύτερη από το βάρος του, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να κινηθεί ακόμα και ανάποδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Rodin, μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων από τη Νέα Ζηλανδία, πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες σε πίστα του εντυπωσιακού supercar FZERO. Η εταιρεία έχει μια μανία με την αεροδυναμική και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολο κοιτάζοντας και μόνο το αυτοκίνητο της. Ο σχεδιασμός του είναι τόσο ακραίος που ακόμα και ο Μπάτμαν θα το ζήλευε.

Το FZERO είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και το βάρος του είναι μόλις 698 κιλά. Με διαφορά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου είναι το νούμερο της κάθετης δύναμης που μπορεί να παράξει και φτάνει τα εντυπωσιακά 4.000 κιλά! Το FZERO είναι σε θέση να πετύχει τελική ταχύτητα 360 χλμ./ώρα και στρίβει σαν μονοθέσιο της Formula 1 χάρη στο μελετημένο στήσιμο και φυσικά την αεροδυναμική του σχεδίαση.

Το Rodin FZERO είναι εξοπλισμένο με έναν V10 κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.013 ίππους. Επιπλέον, το σύνολο ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 174 ίππων ο οποίος στέλνει τη δύναμή του απευθείας στον στρόφαλο.

Η Rodin για πρώτη φορά αποφάσισε να κάνει πραγματικές δοκιμές με το FZERO στην πίστα και να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέλιξης. Πίσω από το project βρίσκεται ο Ντέιβιντ Ντίκερ, ένας δισεκατομμυριούχος λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου ο οποίος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Η Rodin ακόμα δεν έχει ξεκινήσει την παραγωγή του FZERO, ωστόσο υπόσχεται να δημιουργήσει 27 αντίτυπα, ενώ θα παρέχει ως ξεχωριστό εξάρτημα τη μονάδα μετάδοσης της κίνησης για όποιον θέλει να την αγοράσει.

 

protothema.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση